Több száz betolakodó tiltakozott az este Röszkénél – nagy erőkkel vonult ki a rendőrség nézni, hogy dédelgetik őket az önkéntesek

Demonstrációba kezdett szombat este Röszkénél az illegális migránsok egy több száz fős csoportja, de idővel sikerült meggyőzni a többségüket, hogy érdemes beköltözniük a közelben újonnan elkészült idegenrendészeti előállítóhelyre – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A csoport az M5-ös autópálya közelében, egy körforgalmi csomópont közepén táborozott le, és azt kiabálta, hogy nem akar táborba menni. A rendőrség nagy erőkkel, több tucatnyi gépkocsival vonult ki a helyszínre. Atrocitás nem történt. Sok önkéntes is odament, köztük arabul tudók, és végül sikerült meggyőzni a többséget, hogy később, Ausztriában vagy Németországban nem kell tartaniuk hátrányoktól, ha bemennek a menedékhelyre, és regisztráltatják magukat. (Ami fontosabb, ránk viszont annál jobban visszaüthet a mostani billogozás, ha utána hozzánk küldik vissza őket – a szerk.)

Hírdetés

A szemerkélő esőben először a gyerekes családok, később a férfiak is engedtek az unszolásnak, és a sátrakat lebontva beköltöztek az úgynevezett idegenrendészeti előállítóhelyre. Este 11 órakor az eredeti tömeg kétharmada már távozott a helyszínről, és rendeződni látszott a helyzet.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »