Több nógrádi településen okozott károkat az eső

Több nógrádi településen okozott károkat az eső

A Losonci járásban található Csákányháza egyike azon településeknek, ahol gondot okozott a nagy esőzés, ugyanis kiöntött a patak. A hegyoldalban fekvő faluban 15 éve nem volt példa hasonló esetre, ez alkalommal a legnagyobb problémát az okozta, hogy a házak mellett tárolt szemetet a víz elsodorta és a lakosok udvarait ellepte a hulladék.

Még ma is zajlott a helyreállítás a községben. Négy önkéntes tűzoltócsapat volt a helyszínen, hogy segítsék a lakosokat.

Bodor Béla, polgármester elmondta, több mint öt háznál okozott károkat az áradás, illetve a bezúduló szemét. Volt olyan ház is, ahol ihatatlanná vált a kút vize vagy tönkrement a kazán, nem beszélve a piszokról, a bűzről és az elárasztott pincékről.

Hírdetés

Váradi Márta is egyike a pórul járt lakosoknak. Elmondta, az árvíz a kertjébe és a kútba zúdította a rengeteg szemetet, de a lánya pincéje is tönkrement.

Az illegális hulladéklerakatok problémájával a község már jó ideje harcol, most azonban azok több család életét is megkeserítették.

Akár egész héten is eltarthat a helyreállítás, hiszen a patakot és az árkokat is ki kell tisztítani, valamint a kertekben hagyott nagy mennyiségű hordalékot eltakarítani, a kutakat fertőtleníteni. A környéken még Füleken és Fülekpüspökiben tapasztaltak problémákat a nagy esőzés miatt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »