Több mint száztízezren vettek részt idén az erdélyi Vibe Fesztiválon

Több mint száztízezren vettek részt idén az erdélyi Vibe Fesztiválon

Több mint száztízezren vettek részt az elmúlt hétvégén Erdély legnagyobb magyar zenei fesztiválján, a marosvásárhelyi Vibe Fesztiválon – közölték hétfőn az MTI-vel a szervezők.

Közleményükben azt írták, hogy a hétfőn reggel zárult fesztivál öt napján 112 600 részvevő fordult meg, így a Marosvásárhelyen és a szomszédos Marosszentgyörgyön tartott zenei rendezvény idén is tartotta növekedési ütemét. „A számok azt mutatják, hogy a Vibe továbbra is növekvő pályán van, hiszen évről évre egyre nagyobb érdeklődést vált ki” – idézte a közlemény Rés Konrád Gergely főszervezőt, aki szerint a fesztiválozók az öt nap alatt nagyszerű produkciókat láthattak, a legnagyobb érdeklődés Jason Derulo amerikai énekes és zeneszerző szombati koncertjét övezte.

Hírdetés

A hatodik alkalommal megszervezett Vibe-ot új helyszínen tartották, amely lehetővé tette, hogy a fesztiválváros összefüggő térben épüljön fel, a különböző színpadok és rendezvényhelyszínek elérhető közelségben legyenek egymázhoz. Az öt nap alatt a résztvevők 120 színpadi produkciót láthattak, a VIBE Koli X BCR-ben 68, a Fashion Cornerben 27 meghívott tartott előadást vagy műhelyfoglalkozást. Idén először vissza lehetett váltani a helyszínen az újrahasznosítható hulladékot, összesen 5450 italcsomagolást gyűjtöttek össze. Szintén újdonság volt, hogy a marosvásárhelyi Víkendtelep és a koncerthelyszín között elektromos biciklit lehetett bérelni, közel ezren éltek a lehetőséggel.

A Vibe Fesztivál következő kiadását 2025. július 3-6. között tartják.

MTI

The post Több mint száztízezren vettek részt idén az erdélyi Vibe Fesztiválon appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »