Több mint ötezer németországi dolgozójától válik meg a Ford

Több mint 5000 németországi dolgozójának elbocsátását jelentette be a Ford. Az amerikai autógyártó ezen kívül csökkenteni akarja dolgozóinak létszámát az Egyesült Királyságban is, annak a nagyszabású átalakítási tervnek a részeként, amelytől az európai operáció nyereséges működését várja a menedzsment.

A Ford még januárban jelentette be, hogy hatalmas átalakításokra készül Európában, amelynek keretében elbocsátásokra, esetleges gyárbezárásokra és a modellpaletta karcsúsítására is sor kerülhet.

Ennek a tervnek a részeként a Ford most bejelentette, Németországban több mint 5000 dolgozójuktól válnak meg és leépítések lesznek az Egyesült Királyságban is. Az amerikai autógyártó hozzátette, még nem határozták meg, hogy a szigetországban mekkora leépítést fognak végrehajtani.

Hírdetés

A vállalat ismét beszélt arról is, hogy a jelenleg elérhető modellpalettájukat átalakítják, amelynek következtében a kevésbé jövedelmező modellek gyártása meg is szűnhet. Konkrét példaként a saarlouisi üzemben készülő C-Max gyártásának tervezett beszüntetését említették, amely helyett a nyereségesebben értékesíthető SUV-modellekre vagy éppen a haszongépjárművekre koncentrálnának a jövőben.

A Ford igyekezete nem véletlen, régóta hatalmas nyomás nehezedik ugyanis a menedzsmentre, hogy kezdjen végre valamit a veszteséges európai operációjával. Főleg azóta, hogy a nagy amerikai rivális, a General Motors sikeresen értékesített az évtizedekig veszteségesen működő Opel márkáját a francia PSA csoportnak. De van más oka is annak, hogy ilyen lépéseket hajt végre a Ford, ígéretet tettek a befektetőiknek, hogy az európai operációjuk üzemi marzsa el fogja érni a 6 százalékos szintet hosszútávon.

(Portfólió – Reuters nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »