Több mint két tonna romlott hússal bukott le a sofőr

Több mint két tonna romlott hússal bukott le a sofőr

A kisteherautóban ki volt kapcsolva a hűtőberendezés.

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán.

Szegedről Budapestre tartott egy magyar kisteherautó, amely szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedett. A pénzügyőr járőrök az M5-ös autópályáról kísérték le ellenőrizni. A kontroll során kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna – írja a hatóság a Facebook-oldalán.

Hírdetés

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol 2587 kilogramm csontos csirkemell volt betárolva. Kiderült az is, hogy a hűtőberendezés nem volt bekapcsolva és a jármű hőmérője 21,5 Celsius-fokot mutatott. A járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését.

A sofőr azt mondta, tudta, hogy túlsúlyos járművel indult el, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki a felrakodás után. A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat.

A címlapkép illusztráció

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/NAVprofil/videos/2037856753276085/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »