Több mint harminc egyforma dolgozatot találtak a pótérettségin a javító tanárok

Több mint harminc egyforma dolgozatot találtak a pótérettségin a javító tanárok

Egy gyulafehérvári szakközépiskola tanárai 32 egyforma dolgozatot találtak a pótérettségin a román nyelv és irodalom dolgozatok javítása közben. Mint kiderült, egy Maros megyei szakközépiskola diákjairól van szó.
Tájékoztatták a Maros megyei vizsgabizottságokat, ahonnan a Fehér megyében javított dolgozatok származtak. A szabályzat értelmében a dolgozatokat semmissé nyilvánították, a 32 vizsgázót pedig kizárták” – idézte az Adevărul.ro hírportál Gabriela Gâleát, a Fehér megyei tanfelügyelőség szóvivőjét.

Szakközépiskolai végzősökről van szó, a legtöbben közülük a korábbi években végeztek.

Egyhamar nem is próbálkozhatnak újra. A szabályzat értelmében kénytelenek lesznek kihagyni a következő két vizsgaidőszakot.

Amint arról beszámoltunk, az idei őszi érettségin részt vett fiatalok 31,5 százalékának sikerült a vizsgája az óvások előtti eredmények alapján. Ez a szint enyhe növekedést jelent a tavalyi pótérettségin jegyzett 30,8 százalékhoz mérten. Egy Bihar megyei végzős színtízesre vizsgázott, amire nem volt példa pótérettségin az elmúlt 18 évben. A legalább 6-os átlagot elért 10 858 vizsgázó közül 7038-an idén, 3820-an korábbi években végeztek.



Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »