Több mint 7000 éves sírokat találtak Németországban

Több mint 7000 éves sírokat találtak Németországban

Korakőkorszaki sírrendszerre bukkantak régészek a németországi Neckar folyó térségében. A Tübingen járáshoz tartozó Ammerbuch közelében lévő sírrendszer a Kr. e. 53. századból származik a Tübingeni Egyetem kutatóinak és a baden-württembergi műemlékvédelmi hatóság szakembereinek becslése szerint.

Az egyetem és a stuttgarti hatóságok hétfőn közölték, hogy a régészek egy nő sírját találták a területen,akit az időszámítás előtti 52. században temettek el. A halott egy mészkőgyöngyökből készült láncot viselt a nyakán.

Ilyen korakőkorszaki ékszereket eddig csak a Kárpát-medencében és a balkáni térségben találtak, Dél-Németországban azonban még nem.

Hírdetés

A 2017-ben kezdődött ammerbuchi ásatásokkal a tudósok rekonstruálni akarják a Felső-Neckar régió és Ammertal térségének betelepedési történetét – mondta el Raiko Krauss, a Tübingeni Egyetem őskori és újkori történelmi intézetének munkatársa.

További kutatásokkal szeretnék megmutatni, hogyan váltak az őslakosok gyűjtögetőkből és vadászokból állattenyésztőkké és földművesekké.

 


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »