Több mint 65 milliárd forintnyi uniós forrás turisztikai fejlesztésekre – a nap hírei

Több mint 65 milliárd forintnyi uniós forrás turisztikai fejlesztésekre – a nap hírei

Több mint 65 milliárd forintnyi uniós forrás válhat elérhetővé aktív turisztikai fejlesztésekre. Ismertették a készülőben levő új KRESZ szabályait. Dróntámadás érte az izraeli miniszterelnök egyik házát.

Több mint 65 milliárd forintnyi uniós forrás válhat elérhetővé aktív turisztikai fejlesztésekre ebben a ciklusban – közölte a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára egy konferencián. Révész Máriusz elmondta, az összegből jut a víziturizmus fejlesztésére is.

A jövőben figyelemfelhívási célból is engedélyezett lehet a dudálás és a fénykürt használata is az autósoknak. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet szakértőivel együtt ismertette a készülőben levő új KRESZ szabályait. A Telex beszámolója szerint bevezetnék a cipzár-elvet a megszűnő sávoknál. A tervek szerint bevezetik az 1 méter széles védelmi sáv fogalmát is a kerékpárral, rollerrel közlekedők, illetve a gyalogosok számára.

A Demokratikus Koalíció 2026 tavaszán mind a 106 egyéni választókerületben állít jelöltet, őket novembertől mutatják be – jelentette be Gyurcsány Ferenc a párt 13. születésnapját ünneplő rendezvényen. Azt hangoztatta, hogy az ellenzéki oldalon ők az igazi hiteles erő. Beszélt a kettős szuverenitás fontosságáról is, a nemzet és Európa szuverenitásáról.

Komjáthi Imrét választották 2 évre az MSZP elnökének a tisztújító kongresszuson. A párt elnökhelyettese Korózs Lajos eddigi alelnök lett, a választmány elnökének Hiller Istvánt választották újra. Komjáthi Imre, azt mondta: ők lesznek a magyar politikai élet emberi hangja, baloldali lelkiismerete.

Romániában újabb kisméretű légi célpont berepülése miatt riasztották a vadászgépeket. A Fekete-tenger felett, a román államhatártól 45 kilométer távolságra észlelték az azonosítatlan légi célpontot a radarok. Négy vadászgépet azonban hiába riasztottak, a célpont eltűnt a radarok képernyőjéről. Csütörtökön hasonló incidens történt, akkor a polgári lakosságot óvóhelyekre küldték.

Újraélesztené a Tisza párt a Visegrádi Négyek szövetségét, és kibővítené a többi közép-európai országgal – közölte a párt elnöke. Magyar Péter ismertette, hogy a magyar ellenzék vezetőjeként beszélt Magyarország, Szlovénia és Európa helyzetéről is az Új Szlovénia Kereszténydemokrata Párt kongresszusán. Kiálltak az erős, szuverén, egymást tisztelő tagállamokra épülő erős Európa, az uniós határok védelme és az európai versenyképesség erősítése mellett.

Hírdetés

Az olasz kormány a jogi akadályok ellenére folytatja a menedékkérelmek elbírálását az albániai táborokban. Egy római bíróság az Európai Unió Bíróságának ítéletére hivatkozva úgy határozott: az érintettek ügyét nem lehet az unió határain kívül intézni, mert olyan országokból – Egyiptomból és Bangladesből – származnak, amelyek nem minősülnek biztonságosnak, ezért visszaszállították őket Albániából Olaszországba.

Soha nem volt még ennyire borúlátó a német gépipar. A PwC könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint a geopolitikai kockázatok, a kialakult helyzeti hátrányok és a lassuló termelési volumen miatt a felmérésben megkérdezett döntéshozók csaknem 60 százaléka szerint a gazdaság teljesítménye gyengül a következő egy évben.

Figyelmeztette a cseheket a Mol CR, hogy gondok lehetnek az üzemanyagszállítással. December elején ugyanis lejár a Csehországnak nyújtott európai uniós kivétel az orosz kőolajból készült termékek behozatalára. A lengyel Orlen Unipetrol társaság – amely az egyedüli csehországi kőolajfeldolgozó – ugyanakkor közölte: nekik van kellő mennyiségű kőolajuk, szükség esetén pedig készek átirányítani a kivitelre szánt termékeket a cseh piacra.

Újabb fogolycserét hajtott végre Ukrajna Oroszországgal, aminek eredményeként 95 ukrán katona térhetett haza – hozta nyilvánosságra az ukrán elnök a Telegramon. Olyan hadifoglyok szabadultak ki, akik Mariupolt és a városban lévő Azovsztal üzemet, valamint Donyeck, Luhanszk, Harkiv, Kijev, Csernyihiv és Herszon megyéket védték.

Dróntámadás érte az izraeli miniszterelnök egyik házát. A kormányszóvivő közleménye szerint Benjamin Netanjahu és felesége azonban nem tartózkodott az ingatlanban a Heszbollah Libanonból indított támadása idején.

Tömeges autóbaleset történt az észak-lengyelországi Gdansknál. Négyen meghaltak, a rendőrség szerint gyermekek is, 12-en pedig megsérültek – közölte a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió. A beszámoló szerint az S7-es gyorsforgalmi úton szombatra virradóra egy útjavítás alatt álló szakaszon 21 jármű, ezen belül 3 kamion ütközött össze.

Mexikóban élve találtak meg egy 9 éves kisfiút, aki közvetlenül az előtt tűnt el, hogy a Milton hurrikán lecsapott az országra. A gyereket október 1-én látták utoljára a kutyáival játszani családja farmján. Végül a kutya nyomait követve a keresőcsapatok a farmtól majdnem 50 kilométernyire találtak rá a kisfiúra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »