Több megyében is meghirdettek a népszámlálás lebonyolításához szükséges állásokat

A Megyei és Regionális Statisztikai Igazgatóságok egy része már meghirdette a népszámlálás előkészítéséhez, szervezéséhez kapcsolódó állásokat – adta hírül az RMDSZ oldala. Megyénként 5-10 munkahelyet hirdettek meg, ezek egy vagy három éves, határozott időre szólnak. A szakértői állásokra társadalomtudományi, természettudományi, műszaki vagy matematikai felsőfokú végzettség, a referensi munkakörökre középiskolai végzettség szükséges. A megyei igazgatóságok alkalmazottainak feladata a népszámlálás módszertanának elsajátítása, a próbanépszámlálás megszervezése és kiértékelése, a népszámlálás szervezése, monitorizálása, az adatok ellenőrzése, validálása lesz.

Hírdetés

Azokban a megyékben, ahol még nem hirdették meg az állásokat, feltehetően a következő napokban ott is megjelennek a felhívások. Ezekről az oldalakról RMDSZ oldalán található listában talál további információkat.

Mint korábban megírtuk, elhalasztják egy évvel a 2021-ben esedékes népszámlálást – adta hírül a Digi 24 tévéadó. A hatóságok úgy döntöttek, hogy ebben az évben kockázatos lenne megszervezni a népszámlálást, mivel sokan elkülönítésben vagy karanténban vannak, és a népszámlálást végzők könnyen elkaphatnák a koronavírus-fertőzést. (közlemény/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »