Több másod- és harmadrendű útszakasz felújítására kerül sor Nagyszombat megyében

Több másod- és harmadrendű útszakasz felújítására kerül sor Nagyszombat megyében

Másod- és harmadrendű utak egyes szakaszainak felújítása indul meg októberben és novemberben Nagyszombat megyében.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a II/560-as út mintegy 300 méteres szakasza kerül felújításra Alsódombón (Nagyszombati járás). A munkálatok során az úttest egészét kicserélik, szükség esetén az alapot is megerősítik. A megye 97 ezer eurót fordít a felújításra. A munkálatok nagyjából egy hónapot vesznek majd igénybe, ezidő alatt félútpályás lezárásokra kell számítani.

Megújul a a Zavar (Nagyszombati járás) községen áthaladó III/1337-es út másfél kilométeres szakasza. Megújul az úttest, egy egyes részein mélységi helyreállításra is sor kerül. A munkálatok november végéig tartanak, elterelésekre kell számítani. A munka teljes költségét a megye 341 ezer euróban határozta meg.

Hírdetés

A II./121-es út egy kilométeres szakaszát is felújítják Jányok községnél (Dunaszerdahelyi járás). A munkálatok november végéig tartanak, félútpályás lezárásokra kell számítani. A megye 405 ezer euróból finanszírozza az útfelújítást.

Fél kilométeres szakaszán megújul a Nagymegyer és Ekecs (Dunaszerdahelyi járás) közti II/561-es út. A munkálatok október 16-án kezdődik. Az úttest felső rétegén kívül egyes helyeken mélységi rekonstrukciót is végeznek. Erre a szakaszra ebben a projektben a megye 134 ezer eurót költ.

A Szakolcai járásbeli Péterlak községben az III/1133-as utat újítják fel, nagyjából egy kilométeres szakaszon. Az úttest új burkolatot kap, helyenként mélyégi helyreállítás is lesz. A munkálatok november végéig tartanak, félútpályás lezárások várhatók. A megye 501 ezer eurót fordít a modernizációra.

Körkép.sk/sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »