Több hipermarketből is elkapkodták a tartós élelmiszereket

Több hipermarketből is elkapkodták a tartós élelmiszereket

Két fővárosi és egy Budapest környéki hipermarketet is teljesen kifosztottak – olvasóink beszámolója szerint már csak elvétve lehet tartós élelmiszert találni. A képeken jól látszik, hogy nemcsak a konzervek, zacskós levesek fogynak a polcokról, de lisztből, rizsből és fagyasztott élelmiszerből is elkezdték felhalmozni a készleteket.

Az egyik óbudai hipermarketben gyakorlatilag majdnem az összes tartós élelmiszert elkapkodták. Liszt, cukor sincs, de már a paradicsomkonzerv-készletek is kifogyóban vannak. Olvasónk azt írja, hogy a szokásosnál jóval több, tartós élelmiszerrel megtömött bevásárlókocsit látni az üzletben.

Nemcsak a paradicsom fogyott el, a többi konzerv is hirtelen hiánycikk lett.

Noha semmilyen választás nem lesz a közeljövőben, a száraztésztás polcok is teljesen kiürültek.

Egy másik angyalföldi bevásárlóközpontban mégrosszabb a helyzet, a tartós élelmiszerek helyén gyakran már csak a dobozok és a kiszakadt csomagolású termékek vannak.

Hírdetés

A tészta itt is hirtelen vált slágertermékké, akárcsak a konzervek. A polcok kiürülésével többen fagyasztott zöldségből vásároltak be.

Egy másik, pest környéki hipermarketben is ugyanilyen felvásárlási hullámot tapasztalt olvasónk. A másik két helyhez hasonlóan itt is csaknem teljesen kiürítették a polcokat.

Itt is jól fogytak a fagyasztott zöldségek, a konzerveket is elkapkodták késő délutánra és rizsből is alig maradt.

A koronavírus okozta pánikhangulat a kisebb kereskedelmi egységeknél egyelőre még nem tapasztalható, a hipermarketekben látottak azonban jól mutatják, hogy a magyarok mennyire tartanak attól, hogy a Kínából kiinduló járvány hamarosan az országba is megérkezik.

Országos tisztifőorvos: Nem zárható ki, hogy járvány lesz Magyarországon

Minden magyar jól van, akit koronavírus-gyanúval tartanak karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központban Müller Cecília tisztifőorvos és Szlávik János infektológus főorvos. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy milyen terv alapján járnak el vészhelyzet esetén és azt is elmondták, hogy ki számít fertőzésgyanúsnak az új eljárásrend szerint.

Egyelőre két magyar beteg van, de Magyarországon még nincsen fertőzött, 18-an karanténban vannak. A kormány a koronavírus miatt csütörtökre hatpárti egyeztetést hívott össze. A tanácskozáson részt vevő Jobbik és LMP is együttműködést ígért a járvány kezelésével kapcsolatban, azonban felszólították a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a kormányzati propagandára elkülönített tízmilliárdokból tájékoztassák megfelelően a lakosságot a pánikhangulat elkerüléséért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »