Több helyen is betolakodó kontinensfoglalókat fogtak el a hatóságok

Tompánál négy afgánt, Röszkénél egy albánt, Majsnál pedig tizennégy bevándorlót fogtak el a hatóságok.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint 2019. szeptember 1-jén 0 óra 35 perckor 14 illegális migránst tartóztattak fel Majs térségében. A férfiakból álló csoport tagjai afgán, szír, iraki, valamint iráni állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.​

Hírdetés

Ezt követően a hajnali órákban szintén jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy albán migráns Csongrád megyében. Mivel a magyarországi tartózkodásának a jogszerűségét ő sem tudta igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Majd a nap közepe táján, a Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök egy belépő kamion rakterében, a rakomány között megbújva négy külföldit találtak. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, így az ő útjuk is az ideiglenes biztonsági határzárhoz vezetett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »