Több hazai élelmiszerre új szabályozás érkezik – itt vannak az érintett termékkörök

Több hazai élelmiszerre új szabályozás érkezik – itt vannak az érintett termékkörök

Meghozták a várt eredményt a Magyar élelmiszerkönyv szigorításai, így az idén újabb termékkörök esetén várható az előírások módosítása – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az utóbbi időben számos élelmiszer-ipari szigorítást vezettek be, többek között például a virslik hústartalmára, húskészítmények víz- és zsírtartalmára, vagy a kenyerek alapanyagaira és megnevezésére vonatkozóan. Sőt, a füstölésre vonatkozóan is már három kategória létezik.

Hírdetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint idén

napirenden van a tejtermékekre, a gyorsfagyasztott élelmiszerekre, illetve a malomipari termékekre vonatkozó előírások módosítása is.

Az ellenőrzések tapasztalatai alapján ritkák a visszaélések, a gyártók csak akkor használják a védett megnevezéseket, ha a termékeik megfelelnek a szigorú követelményeknek – számolt be róla a Magyar Nemzet. A hivatal tapasztalatai alapján egyre több fogyasztó is figyel arra, hogy az egyes termékeken milyen jelölések szerepelnek, vásárláskor pedig előnyben részesítik azokat az árukat, amelyek minőségét az élelmiszerkönyvi megnevezés is garantálja; virsli helyett például nem tesznek húsos rudacskát a kosarukba.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »