Több halálos áldozata is van egy coloradói fegyveres incidensnek

Több halálos áldozata is van egy coloradói fegyveres incidensnek

Tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben hétfőn az egyesült államokbeli Colorado államban, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike – közölték a helyi hatóságok.

Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre észak-nyugatra lévő Boulderben történt.

Maris Herold, a város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul. A könnyeivel küzdő parancsnok ugyanakkor nem árulta el a gyanúsított nevét, és sem az elkövető indítékára, sem az incidens részleteire nem tért ki.

A CNN amerikai hírtelevízió egy meg nem nevezett rendőrségi forrástól úgy értesült, hogy a támadó egy AR-15 típusú gépkarabélyból nyitott tüzet.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, s a helyszínre kommandósokat is vezényeltek.

Hírdetés

A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást. A helyszínelés és a tanúk meghallgatása még zajlik.

Michael Dougherty megyei ügyész tragédiának és rémálomnak nevezte a Boulderben történteket.

Ez volt eddig a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern University.

Előzőleg a déli Georgia államban március 16-án egy fegyveres támadó masszázsszalonokba belépve nyolc embert lőtt agyon, köztük hat ázsiai származású nőt.

A tavalyi, 2020-as évben – feltehetően az új koronavírus okozta járvány hatására – átmeneti nyugalom állt be a korábban rendkívüli módon elharapózott fegyveres támadásokban, és számuk az elmúlt több mint egy évtized legalacsonyabb szintjére esett vissza.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »