Több gyerek meghalt egy thaiföldi óvodai vérengzésben

Több gyerek meghalt egy thaiföldi óvodai vérengzésben

Legkevesebb 36 ember meghalt egy lövöldözésben Thaiföld északkeleti tartományában, köztük túlnyomórészt gyerekek, miután egy volt rendőr tüzet nyitott egy óvodában – közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.

Acsajon Krajtong rendőrtábornok elmondása szerint a támadó kora délután kezdett lövöldözni Nongbua Lampu központjában.

Rendőrségi beszámolók szerint a férfit feldúlta, hogy mikor megérkezett az óvodába, nem találta ott a fiát – ezután nyitott tüzet.

A tömeggyilkosság után autóba ült, távozás közben pedig a járókelőkre lőtt és nekik hajtott. Jóllehet azonnali elfogatási parancsot adtak ki ellene,

a férfi hazaérve megölte feleségét és kisfiát, majd magával is végzett.

Helyi idő szerint csütörtök délutánra a hatóságok összesen 36 halálos áldozatot erősítettek meg. Eszerint legalább 22 gyermek – köztük 19 kisfiú, három kislány -, továbbá egy rendőr és egy nyolchónapos várandós óvónő biztosan az áldozatok között van.

Hírdetés

Helyi médiaértesülések szerint az elkövető a vérfürdő során nemcsak lőfegyvert, hanem kést is használt.

A támadásban további 12 ember megsérült.

Az áldozatok között kétéves gyerekek is voltak.

Prajut Csan-ocsa thaiföldi miniszterelnök megrázónak nevezte a történteket. Facebook-bejegyzésében a kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjai iránt, s felszólította a hatóságokat, hogy mielőbb siessenek a sérültek segítségére.

A rendőrség megerősítette, hogy a 34 éves férfit tavaly azután vesztette el állását, hogy pozitív lett egy drogtesztje. Vétségéért pénteken kellett volna bíróság elé állnia.

A javarészt buddhista Thaiföldön ritkán fordul elő tömeglövöldözés.

A legutóbbi, 2020-as vérengzés során 29 ember halt meg, amikor egy katonatiszt tüzet nyitott egy bevásárlóközpontban az ország északkeleti részén, és jó 16 óráig feltartóztatta a hatóságokat, akik végül lelőtték a tettest.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »