Több fiatalt is kórházba kellett szállítani Coloradóban egy főiskola melletti lövöldözés miatt

Több fiatalt is kórházba kellett szállítani Coloradóban egy főiskola melletti lövöldözés miatt

Hat fiatalt kórházba kellett szállítani az amerikai Colorado állam Aurora városának egyik főiskolája közelében hétfőn történt lövöldözés nyomán – közölte a város rendőrfőnöke újságírókkal.

Vanessa Wilson tájékoztatása szerint a lövéseket egy kocsiból adták le. A bűncselekmény elkövetése feltételezhetően bandákhoz köthető, a hatóságok több gyanúsított ellen adtak ki körözést.

Mint arról beszámolt, a 14 és 18 év közötti sebesültek mind diákok voltak. Hozzátette, hogy hamarosan felépülnek nem életveszélyes sérüléseikből, bár az egyik fiatalt meg kellett műteni.

Wilson közölte azt is, hogy különböző kaliberű lövedékeket találtak a helyszínen, ami arra utal, hogy több fegyverből adtak le lövéseket.

Hírdetés

A lövöldözés helyi idő szerint délután egy órakor történt egy parkban, nem messze a főiskolától.

A történtek részletei egyelőre homályosak. Helyi lakosok szerint a lövéseket több járműből is leadhatták, illetve gyalog közlekedő gyanúsítottak is részt vehettek a lövöldözésben.

A KCNC-TV denveri székhelyű televízió Henry Martinez helyi lakosra hivatkozva mintegy ötven lövésről számolt be.

A Denvertől keletre található 386 ezer lakosú Aurorában történt az utóbbi idők egyik legvéresebb ámokfutása. 2012. július 20-án a város egyik mozijában egy Batman-film éjféli premierjén egy 27 éves férfi 12 embert lelőtt, 70-et pedig megsebesített.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »