Több ezren a Kossuth téren

Több ezren a Kossuth téren

Civilek tüntetnek a Kossuth téren a Népszabadság működésének felfüggesztése miatt, az eseményen több közéleti személyiség és újságíró is megjelent. De ott vannak a lap munkatársai is.

Délután 6-tól tüntetnek civilek a Kossuth téren a Népszabadság bezárása ellen. A szervezők elfogadhatatlannak tartják, hogy elnémították a lapot, amiért az meg merte írni Rogán Antal luxushelikopterezését. A résztvevőket arra kérték, hogy ne vigyenek magukkal pártjelképeket.

Fotó: MTI

Az eseményen – mint a Hír TV tudósítója beszámolt róla – felszólalt Tamás Gáspár Miklós filozófus, de több közéleti személyiség és újságírók is megjelentek. Többen azt kiabálták be a tömegből, hogy „Orbán Takarodj!”

Hírdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, az utolsó lapszámmal a kezükben vonultak a Népszabadság munkatársai a Kossuth térre. A lap alkalmazottait képviselő szakszervezeti vezető, Hargitay Miklós a Hír TV-nek azt mondta, „derült égből villámcsapásként” érte őket a működés felfüggesztése, egyelőre semmilyen tervük, koncepciójuk nincs a jövőre nézve, a mostani rendezvényre beszéddel sem készültek.

A másik tiltakozást pedig a Népszabadság kiadója, a Mediaworks józsefvárosi székháza elé hirdették a délután folyamán.

Új Facebook-oldalt csináltak a Népszabadság munkatársai, miután szombaton felfüggesztették a lap kiadását.

„E pillanatban tárgyalásban állunk, mutatkozik némi kompromisszum. A Népszabadság célja az, hogy továbbra is megjelenjen minden platformon” (nyomtatott és online – a szerk.) – közölte Murányi András főszerkesztő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »