Több ezer Szentkirályi ásványvizet hívtak vissza

Több ezer Szentkirályi ásványvizet hívtak vissza

Egy jövő év áprilisában lejáró sorozatot hívott vissza főleg nagykereskedőktől a Szentkirályi. A szóban forgó vizek az egészségre nem ártalmasak, pusztán esztétikailag nem stimmeltek.

A közelmúltban a Szentkirályi Ásványvíz Kft. visszahívta 78 ezer szénsavas és szénsavmentes Szentkirályi ásványvizét, mivel esztétikailag kifogásolhatók voltak – tudta meg a Mindenár.hu. A 2016. április 22. 10.00 óra és április 23. 10.00 óra közötti minőségmegőrzési idejű termékek nem kerültek ki a boltok polcaira, hanem a boltokba szállító cégektől, például nagykereskedőktől hívták vissza őket.

Hírdetés

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megerősítette a visszahívás tényét és egyúttal közölte: a visszahívott termékekben az ásványvízben található mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatók. „A probléma az egészségre nem gyakorol hatást, azonban a termék megjelenésében esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát” – áll a társaság tájékoztatásában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »