Több ezer román kamionos „él” egy soroksári panzióban

Több ezer román kamionos „él” egy soroksári panzióban

Napi 350, azaz évi 127 ezer 750 forintos különadóval akadályozná meg a főváros XXIII. kerülete, hogy ezerszám jelentkezzenek be – többnyire román – kamionosok egy soroksári panzióba, ahol nem, vagy csak pár napig laknak – olvasható a Népszabadság hétfői számában.

A három hete meghozott határozat szerint azoknak kell települési adót fizetniük, akik valamely szálláshelyre lakóként bejelentkeznek; a döntés célja nem a bevételszerzés, hanem az, hogy megakadályozzák a tömeges fiktív bejelentkezést.

Hírdetés

A cikk szerint a 22 ezer ember lakta kerületben már mintegy kétezren jelentkeztek be a nagybani zöldségpiac területén működő panzióba. A jelenség magyarázataként említik, hogy a szomszédban működik a Waberer’s International Zrt. kamiontelepe, ahová sokan jöttek dolgozni a csíkszeredai létesítmény bezárása után, nekik pedig a lakóhelyhez kötött ellátások igénybevételéhez lakcímre van szükségük.

(A Népszabadság cikkének címében „soroksári székelyek”-et említ, ezzel is jelezve, hogy a csíkszeredai kapcsolat miatt sok esetben nem „román”, hanem erdélyi magyar munkavállalókról lehet szó.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »