Több év börtönt kapott egy fiú, aki komolyan aligha vehető képpel üzente meg Harry hercegnek, hogy fajárulónak tartja

Több év börtönt kapott egy fiú, aki komolyan aligha vehető képpel üzente meg Harry hercegnek, hogy fajárulónak tartja

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélt egy londoni bíróság egy tizenévest, mert rasszista kijelentést tett Harry brit herceg házassága miatt, és megfenyegette őt.

A bíróság a kedden meghozott ítélet szerint a 19 éves Michal Szewczukot terrorizmusra való buzdítás miatt két vádpontban, terrorizmusra utaló anyagok birtoklása okán öt vádpontban találta bűnösnek.

Néhány hónappal azután, hogy Harry herceg feleségül vette a néger felmenőkkel is rendelkező Meghan Markle amerikai színésznőt, Szewczuk 2018 augusztusában a Gab "szélsőjobboldali online platformon" közölt egy képet, amelyen vérrel borított háttér előtt látható a herceg arca, fejéhez pisztoly van szorítva. A képen horogkereszt is látható, a bejegyzésben pedig Szewczuk többek között azt írta: „Még látjuk egymást, fajáruló”.

Hírdetés

A nyomozók a fiatal férfinél rasszista anyagokat is találtak, például egy „fehér rasszistáknak szóló ellenállási kézikönyvet” és az Al-Kaida iszlamista terrorszervezet kézikönyvét.

Szewczuk tízévesen érkezett Lengyelországból Nagy-Britanniába, ahol az észak-angliai Leedsben élt. Vele együtt elítéltek egy 18 éves férfit is, akinek terrorizmusra való buzdítás miatt 18 hónapot kell börtönben töltenie.

Rebecca Poulet bíró a két vádlott interneten tett kijelentéseit „visszataszítónak és büntetendőnek” nevezte, mert nyilvánvaló céljuk a terrorista cselekedetek támogatása.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »