Több embert is megtámadott a 17 éves lány Budapesten

Egy óra alatt ötször előkerült a kés fényes nappal.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség ötrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves lánnyal szemben, aki a vád szerint idén februárban egy órán belül öt embert támadott meg egy késsel fenyegetve azért, hogy az értékeiket megszerezze – tudatta szerkesztőségünkkel a Fővárosi Főügyészség.

Délután kezdte az ámokfutást

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2016. február 23-án a délutáni órákban a VIII. kerület, Mikszáth Kálmán téren megszólított a padoknál beszélgető két másik fiatal nőt, akiktől pénzt és cigarettát kért. Miután a két nő elutasította a kérését, a vádlott elővett egy kést, azt az egyikük mellkasa irányába tartotta és azzal fenyegetve követelt cigarettát. A nő a kés látványától megijedt, ezért a táskájából kivette a cigarettáját, amit átadott a fiatalkorú támadónak. A vádlott ezután benyúlt a sértett táskájába, onnan kivette a nő pénztárcáját, majd abból összesen 1000 forintot vett magához.

Hírdetés

A két nőnek ezután egy arra járó ismeretlen férfihoz csatlakozva sikerült eltávolodniuk a vádlottól, a Lőrinc pap téren azonban megálltak. Ekkor az őket folyamatosan figyelő vádlott elkezdett feléjük futni, amit látva ketten két irányba szaladtak. Egyikük – akitől az előbbiek szerint a pénzt is elvette – a Lőrinc Pap téri templomhoz menekült, őt itt érte utol a vádlott, elvette a félelemtől ellenállást nem tanúsító sértett táskáját, majd elhagyta a helyszínt.

Futószalagon

A 17 éves fiatalkorú lány a fenti, első támadást követő mintegy egy órán belül még további négy embert támadott meg a VIII. kerületben, akiktől késsel fenyegetve szintén az értékeiket akarta megszerezni, a sértetteknek azonban sikerült segítséget kérniük vagy elmenekülniük a vádlott elől.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő fiatalkorú elkövetővel szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »