Több családtag is feljelentette a Pesti úti idősotthont

Több családtag is feljelentette a Pesti úti idősotthont

A Pesti úti idősotthon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Pert indítanak a Pesti úti idősotthon ellen több elhunyt lakó hozzátartozói. A családtagok szerint az otthonban nem volt orvos, még az alapvető higiéniai feltételeket sem tudták biztosítani. Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere korábban többször is azt mondta, minden az előírások szerint zajlott az intézményben.

Hírdetés

Futó Barnabás ügyvéd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön elmondta, az elmúlt napokban több családtag is feljelentést tett a Pesti úti idősotthon ellen. Hozzátette, ennek értelmében már két eljárás is zajlik az idősotthon ellen, kártérítési és büntető eljárás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai már a héten elkezdik a családtagok meghallgatását – fűzte hozzá.

„Az idősotthon vezetősége gyakorlatilag a gondozási szerződést szinte teljes egészében megszegte. Nem gondozták, nem ápolták megfelelőképpen az időseket. Nem történt meg a napi ötszöri étkeztetés. Az orvosi ellátás megszűnt, tehát gyakorlatilag nem volt orvosi ellátás csak akkor, mikor olyan állapotban voltak, hogy bekerültek a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba. Gyógyszerrel sem látták el az időseket, csak inkább nyugtatókat kaptak” – részletezte az ügyvéd.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »