Több betolakodót etetünk börtönben, mint nyílt táborban – a kormány által naponta magasztalt rácok nem veszik át őket

Több betolakodót etetünk börtönben, mint nyílt táborban – a kormány által naponta magasztalt rácok nem veszik át őket

Meghaladja az ezer főt a magyar börtönökben és egyéb zárt intézetekben tartott szíriai, iraki és afgán bevándorlók száma. A menekültválság során először fordul elő, hogy többen vannak őrizetben, mint a nyílt táborokban.

Hírdetés

Már több mint hétszáz ember vár a bíróság döntése értelmében kitoloncolásra a főleg szíriai, iraki és afgán határátlépők közül, de további százakat tartanak zárt intézetekben és börtönökben a magyar hatóságok – számolt be az állapotokról a BBC. A megállapítások szerint az intézetek emiatt nagyon túlzsúfoltak, azonban Szerbia nem veszi át őket a magyar hatóságoktól.

Nagyjából kétszáz ember vár fogvatartottként a tárgyalására, az összesített adatok szerint így a menekültválság során először fordul elő, hogy többen vannak őrizetben, mint ahányan a nyílt befogadóállomásokban – hivatkoznak az ENSZ legfrissebb adataira. Az őrizetben lévők többsége "ingerült" a helyzete miatt, ugyanis azt sem tudják, hogy meddig fogják őket benntartani. A brit hírportál értesülései szerint a börtönök és a rendőrök "nem tudják", hogy miként kezeljék problémát.

(BBC – HVG nyomán)

Korábban írtuk:

Szijjártó is feltette a "csodálatosak a szerb-magyar kapcsolatok, a Jobbik csak provokál" című lemezt

Kitoloncolt megszállók százai ragadnak nálunk – a "testvéri" Szerbia egyetlen főt sem hajlandó átvenni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »