Tíznél több halottja van az órákon át tartó kanadai ámokfutásnak, a tettes válogatás nélkül gyilkolt

Tíznél több halottja van az órákon át tartó kanadai ámokfutásnak, a tettes válogatás nélkül gyilkolt

Tíznél több embert megölt egy férfi több helyszínen a délkelet-kanadai Új-Skócia tartományban a hét végén, fél napon át tartó ámokfutása során – közölte a rendőrség, amely egyelőre nem tudja pontosan, hogy hány halálos áldozata van a vérengzésnek.

Az 51 éves tettes, név szerint Gabriel Wortman szerte a tartományban, több helyszínen követte el a gyilkosságokat. A rendőrség közölte, hogy ő is meghalt, de egyelőre nem világos, hogy rendőrök lőtték le egy benzinkútnál, vagy saját kezével vetett véget életének.

A rendőrség egyelőre azt sem tudja pontosan, hogy a férfi a 12 órán át tartó vérengzése alatt hány embert ölt meg. A nyomozás még tart, és nem kizárt, hogy több áldozatra derül fény.

„Szinte bizonyos, hogy tíznél több, de hogy mennyivel, azt nem tudom” – fogalmazott Chris Leather kanadai rendőrfőnök, hozzátéve, hogy a rendőrség még el sem kezdte a vizsgálatot a gyilkosságsorozat egyes helyszínein.

Arról is korai egyelőre beszélni, hogy a tettes milyen indíttatásból cselekedett. Szemlátomást válogatás nélkül gyilkolt

– tette hozzá Leather.

Hírdetés

A helyi média hosszú órákon át csak egy rendőrnő haláláról adott hírt. Ő az áldozatokat oltalmazva vesztette életét, egyik rendőrtársa pedig megsebesült.

A bűncselekmény-sorozat helyi idő szerint szombaton, éjfél előtt másfél órával kezdődött az Atlanti-óceán partján fekvő Portapique városkában, 130 kilométerre északra Halifaxtól.

A rendőrség több lakossági bejelentés után vonult ki az első bűntény helyszínére,

több halottat talált egy házban és a környékén, több épület pedig lángokban állt. A tettes más helyszíneken folytatta a gyilkolást. A híradások szerint rendőrruhába volt öltözve, és rendőrautónak álcázott gépkocsit használt, majd átült egy másik autóba.

A tettes, Gabriel Wortman fogtechnikus volt Dartmouth városában.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök ottawai sajtótájékoztatóján részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Ez volt a legsúlyosabb tömeges gyilkosság Kanadában 1989 óta, amikor is egy fegyveres 15 nőt gyilkolt meg Montrealban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »