Tízmilliókat költöttek hindu tűzmágiára a Quaestornál

Tízmilliókat költöttek hindu tűzmágiára a Quaestornál

Nem csak gazdasági trükkök sokaságát, de a mágiát is bevetették a Quaestor Értékpapír Zrt. bukástól tartó egykori vezérei: a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 200 milliárdot eltüntető cégcsoportnál kisebb, de így is jelentős összegeket költöttek hindu tűzmágia bevetésére – állítólag azért, hogy így növeljék bevételüket, és elkerüljék a lebukást.

A vádhatóság szerint a vállalat 2009 júniusa és 2013 februárja között egy indiai cég külföldi bankszámlájára mintegy 72 millió forintnak megfelelő dollárt utalt a tisztító rituálékért cserébe. A természetfeletti szolgáltatásokról fiktív számlákat állítottak ki, amelyek névlegesen tanácsadásról és értékpapír-ügynöki tevékenységről szóltak.

http://mno.hu/

Hírdetés

A mágikus megrendelésekre a Quaestor alapügyétől elkülönítve zajló pénzmosási esetek felgöngyölítése közben találtak rá a nyomozók. Előkerült egy 2013-ban megkezdett titkos levelezés is, ami tovább erősítheti a vádat, az ügyész ezért ezt is a bizonyítékok közé szeretné soroltatni.

Hiába futnak a 70 milliárd után?

A bedőlt cégcsoport 70 milliárdos kárt okozhatott 32 ezer lakossági ügyfelének. A Quaestor-károsultak nemrég a brókercég egykori kommunikációs igazgatójának és férjének lakása előtt tüntettek: szerintük elfogadhatatlan az, hogy sajtóértesülések szerint a házaspár a Quaestor bedőlésének napján több mint 14 millió forintot vehettek ki a cégből – csökkentve ezzel a felszámolásban lévő összeget, melyet a károsultak között osztottak volna szét.

„2015 március 9-én, mikor a Quaestornak felfüggesztették a működését, az azt jelentette, hogy a felügyeleti biztos átveszi a pozíciót, és nem lehet sem új, sem pedig régi ügyfeleknek tranzakciókat végezni, sem pedig pénzt befizetni a Quaestorba. Ennek ellenére 9-én és 10-én hat és fél milliárd forint távozott a Quaestorból a felügyeleti biztos jelenlétében. És a Bende Gyöngyi férje, a Mátéfalvi Csaba kivette a pénzt az elvileg bezárt Quaestorból, mikor mi, a károsultak kint a Quaestor előtt várakoztunk, semmit nem tudva erről, és ez később napvilágot látott a sajtóban” – nyilatkozta a Quaestor-károsultak Közösségének vezetője, Olajos Mihályné.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »