Tizennyolc éves iráni férfi gyilkolt Münchenben

Tizennyolc éves iráni férfi gyilkolt Münchenben

A péntek délutáni müncheni lövöldözésnek egyetlen elkövetője volt – közölte Hubertus Andrae müncheni rendőrfőnök szombat hajnali sajtótájékoztatóján.

A tizennyolc éves, iráni származású müncheni férfi a támadás után saját magával is végzett, az ő holttestét találták meg – a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével – az olimpiai parki bevásárlóközponttól egy kilométerre – mondta el a rendőrfőnök. Kiemelte, a férfi több mint két éve élt Münchenben, nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen terrorszervezettel kapcsolatban állt volna. Hozzátette, a támadás indítékai nem ismertek.

Ismert, lövöldözés történt péntek este München északi részén egy gyorsétteremnél, az olimpiai parkban lévő bevásárlóközpont (OEZ) egyik bejáratával szemben. A lövöldözés a bevásárlóközpontban folytatódott. A szemtanúk akkor még három fegyveres férfiról számoltak be. A helyszínt a hatóságok lezárták, az emberek a plázában rekedtek, csak jóval később menekítette ki őket a rendőrség. Ezzel kapcsolatban a müncheni rendőrfőnök szombat hajnali sajtótájékoztatóján elnézést kért, de mint mondta, erre a biztonsági szempontok maximális figyelemben tartása végett volt szükség.

Hírdetés

A városi rendőrség úgynevezett akut terrorhelyzetnek minősítette az esetet és összes egységét riasztotta. Bajorország más kapitányságairól és más tartományokból is érkezett erősítés, és mozgósították a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet is. Hubertus Andrae közölte, összesen 2300 rendvédelmi munkatárs vett részt az akcióban.

A rendőrfőnök elmondta, a lövöldözésben összesen tízen vesztették életüket, illetve 21 sebesültet ápolnak kórházban, három ember állapota kritikus.

Hubertus Andrae közölte azt is, a bűntett helyszínét lezárták, a munkát reggel folytatják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »