Tizennégy évig rejtőzött a győri lány gyilkosa

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya elfogott egy 36 éves gönyűi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 14 évvel ezelőtt Győrben, Sashegypusztán megölt egy 22 éves lányt – írja honlapján a rendőrség.

A gyilkosság nagyon megrázta a helyieket, a tettest azonban nem sikerült elfogniuk, ám a 2003-ban történt bűncselekmény elkövetőjének megvan a DNS-mintája – ezért az Index cikke szerint – ha az egyezik a most elfogott férfiéval, könnyű lesz a bizonyítás. 

A portál Hardi Péter Rejtőzködő gyilkosok című könyvét használta fel, hogy rekonstruálja a gyilkosságot. A 22 éves T. Eszter épp biciklivel tartott édesanyjához, aki Sashegypusztán élt. A kerékpározó nőt két kislány látta utoljára Győr külterületén, amikor egy bordó színű autó megállt a nő mellett. A sofőr kiszállt, körbejárta a kocsit és miután a férfi elhajtott, már csak T. Eszter biciklije feküdt az úton. Időközben feltűnt egy másik férfi is, aki a bozótosban próbálta megtalálni Esztert, de nem járt sikerrel. Ezt követően ugyan visszatért a bordó autó, de csak intett a két fiatal lánynak, akik annyit láttak, hogy a férfi egyedül ül az autójában.

Az áldozat holttestét másnap Győr túlsó felén találták meg. Kiderült, hogy a 22 éves áldozatot előbb összeverték, húzták a földön, a nyakát szorongatták, végül egy bálazsinórral megfojtották.

Hírdetés

Először Eszter volt barátja került képbe a gyilkosság kapcsán, de megdönthetetlen alibivel rendelkezett, és a DNS-e sem stimmelt az elkövetőével, de ugyanígy az áldozat új barátját is kizárták a lehetséges elkövetők közül, valamint az étterem vendégkörét is, ahol Eszter pincérnőként dolgozott.

A nyomozást 2005. februárban ugyan felfüggesztették, de nem szüntették meg, az ügyet nem zárták le. Az akkori törvényi szabályozás szerint nem évült el a bűncselekmény, de mivel azóta többször is újrakezdték a nyomozást, az egyébként is megszakítaná az elévülési időt. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a most elfogott 36 éves férfi, S. A. kicsoda és az áldozat környezetéhez tartozott-e. Az viszont biztos, hogy ha most valóban elfogták az elkövetőt, akkor a rendőröknek könnyű dolguk lesz – jegyzi meg az Index.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »