Tizenkét millióért adhatta vissza Tóth Bertalan 2007-ben a mandátumát

Tizenkét millióért adhatta vissza Tóth Bertalan 2007-ben a mandátumát

Tóth Bertalan jelenlegi szocialista elnökaspiráns 2007-ben tizenkét millió forintot kért és kapott az MSZP felső vezetésétől, hogy mandátumát átadja Tasnádi Péter volt pécsi polgármesternek – állítja a fullánk.hu egy helyi szocialista forrásra hivatkozva. A név nélkül nyilatkozó politikus állítja, maga Puch László, a szocialista párt egykori kincstárnoka fizette ki a tekintélyes összeget Tóthnak.

A fullánk.hu felidézi, az elnöki tisztségért induló szocialista Tóth Bertalan a 2006-os parlamenti választásokon az MSZP színeiben jutott a Baranya megyei listán mandátumhoz, mígnem 2007. február 2-ai hatállyal lemondott róla Tasnádi Péter, Pécs polgármesterének javára. A portál egy neve elhallgatását kérő, de nyilatkozatát a portál számára állítólag aláírásával igazoló, magas beosztású helyi szocialista politikus úgy nyilatkozott, hogy az említett időszakban az MSZP mindenképpen szerette volna, ha Toller László halála után polgármesterré vált Tasnádi Péter bekerül az Országgyűlésbe. 

Úgy látták, országgyűlési képviselőként eredményesebben lobbizhat a város érdekeiért. A szocialista forrás szerint ekkor keresték meg Tóth Bertalant, hogy lépjen vissza Tasnádi javára, amit ő meg is tett, de mint kiderült, nem ingyen. A párton belül hatmillió forintos visszalépési összegről lehetett hallani, de Puch László MSZP-s pénztárnok végül azt a tájékoztatást adta – a név nélküli forrás elmondása szerint Szili Katalin szobájában – a baranyai képviselőknek, hogy Tóth végül 12 millió forintot kért és meg is kapott a visszalépésért. A pénzt maga Puch László fizette ki, saját elmondása szerint.

Hírdetés

A forrás egy másik szocialista képviselőtől úgy tudja, először csak Tóth elmaradó tiszteletdíjának kifizetéséről volt szó, a megegyezés alapján ugyanakkor a kieső költségtérítés is megfizetésre került. Tóth Bertalan a portál kérdésére alaptalannak nevezte a fenti állítást.

PestiSrácok

The post Tizenkét millióért adhatta vissza Tóth Bertalan 2007-ben a mandátumát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »