Tizenkét, Međugorjébe tartó zarándok hunyt el egy horvátországi buszbalesetben

Tizenkét, Međugorjébe tartó zarándok hunyt el egy horvátországi buszbalesetben

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz augusztus 6-án, szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek – közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján. A busz zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Međugorjébe.

Az eset a magyar határtól Zágrábig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Breznički Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Međugorjébe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.

Hírdetés

Az Infostart a horvát televízió híradásából úgy tudja, a busz Magyarország felől érkezett az országba. A sérültek közül 18-an súlyos állapotban vannak. A baleset okát még nem tudni, a hatóságok azt feltételezik, hogy a sofőr elaludt a volán mögött.

Forrás: MTI, Infostart

Fotó: vecernji.hr

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »