Tizenhat halott az olaszországi magyar buszbalesetben

Tizenhat halott az olaszországi magyar buszbalesetben. Egy gyerekeket szállító magyar busz szenvedett balesetet Olaszországban. Az első hírek még 7 halottról szóltak és sok a sérültről. Információk szerint Franciaországból tartottak hazafelé, amikor a francia sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett és az autópálya Veronai kijáratánál egy oszlopnak csapódott és kigyulladt.

A külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője ma reggel az állami televízióban elmondta: a sérülteket 3 veronai kórházba vitték. Egy budapesti gimnázium diákjait szállította a busz, a papírok szerint a sofőrökkel együtt 56 főt, de információi szerint ennél többen utaztak a járművön.

Hírdetés

Menczer Tamás pontos adatokat nem közölt sem a halálos áldozatokról, sem a sérültekről, amíg nincs teljesen biztos információjuk. A veronai konzul a helyszínre sietett.

„54 utas és két sofőr tartózkodott papír szerint a buszon azonban a jelenlegi infók szerint többen voltak az autóbuszon” – közölte a Hír TV-vel Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője, Menczer Tamás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »