Tizenéves migrációs hátterű bűnözők szítják az erőszakot

Hága bevándorlók lakta negyedeiben több mint egy hete kezdődtek a zavargások, ám azóta újabb holland városokra is átterjedt az erőszakhullám. A randalírozók balesetet színlelve csalják az utcára a rendőröket, majd rájuk támadnak – erről beszélt az M1-en Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

Kőzáport zúdítanai a rendőrökre

Az akciók technikai hátteréről elmondta, hogy a színlelt baleset helyszínére kiérkező rendőr járőröket azonnali kőzápor, illetve Molotov-koktél fogadja.

Az erőszakhullám másfél hete kezdődött Hága bevándorlók lakta negyedeiben. A rendbontás villámgyorsan átterjedt más holland nagyvárosokra is, amelyekben több száz, migrációs hátterű fiatal tört-zúzott.

Az elmúlt napokban előfordult az is, hogy robogón érkeztek a zavargók. Minden korábbinál jobban összehangolták a támadást, és nem kíméltek semmit, ami az útjukba került.

Georg Spöttle szerint a büntetések nem elég elrettentők.
 
„A politikának kellene lépnie, meg a törvényhozásnak. A rendőrök megtesznek mindent, őrizetbe vettek egy pár fiatalt, de arra lenne szükség, hogy bíróság elé állítsák, és példásan megbüntessék őket” – mondta az elemző.

Nem merik megbüntetni az alvilágiakat

Hírdetés

Jelenleg hasonló bűncselekményekért 50 óra szociális munkára kötelezhetik az elkövetőket, akik a büntetésüket idősek szociális intézményekben tölthetik le.

„A rendőrök az utcán pontosan látják, hogy marokkói származású, de már Hollandiában született fiatalok szítják a zavargásokat, de felsőbb utasításra nem emelhetik őket ki” – erről már a holland rendőrszakszervezet utrechti elnöke beszélt a Telegraaf című lapnak.

Geert Wilders, a bevándorlás-ellenes Szabadságpárt vezetője Twitter üzenetében is arról írt, hogy Utrecht egyik negyedét a marokkói bűnözők uralják.

A videón jól látszik, hogy a rendőrök valósággal menekülnek a randalírozó migránsok elől, akik büszkék is arra, amit csinálnak.

Nem is tudnak a zavargásokról

Közben a holland sajtó jelentős része mintha nem venne tudomást arról, hogy a zavargások elsősorban a bevándorlók által lakott kerületekben alakulnak ki.

„Megkerestük a velünk partneri viszonyban lévő holland köztelevíziót, amelyik azt a választ adta nekünk, hogy egyetlen kockányi forgatott anyaga sincs. És a nagy nemzetközi hírügynökségeket is kerestük, akik azt mondták, tulajdonképpen tőlünk tudnak az esetről” – mondta Bende Balázs.

A közmédia vezető külpolitikai újságírója arra is felhívta a figyelmet, a zavargók egy párhuzamos társadalom tagjaként élnek Hollandiában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »