Tizenegy percen keresztül tüzelt a Las Vegas-i mészáros

Tizenegy percen keresztül tüzelt a Las Vegas-i mészáros

Minden jel arra mutat, hogy Stephen Paddock, a Las Vegas-i tömegmészárlás elkövetője alaposan felkészült a bűntényre, és minden lehetőséggel számolt – erről beszélt szerda hajnali sajtótájékoztatóján Joseph Lombardo, Clark megye seriffje.

Lombardo több, a sajtóban már korábban megjelent értesülést is összegzett: Paddock eszerint több ezer lőszert és 23 , sorozattüzeléshez átalakított lőfegyvert halmozott fel a Mandala Bay-en kivett hotelszobájában, a fegyvereket pedig úgy rejtette el, hogy a takarítószemélyzet sem vett észre semmit.

A 64 éves férfinek arra is volt gondja, hogy bekamerázza hotelszobája környezetét, így láthatta a folyosón közeledő kommandósokat is, és öngyilkos lett, mielőtt elfoghatták volna. A megyei seriff szerint a merénylő legalább 9-11 percen keresztül tüzelt a country fesztivál látogatóira.

A nyomozók később összesen 47 fegyvert találtak három, általuk átfésült helyszínen – Paddock hotelszobájában, Mesquite városi otthonában és egy másik hozzá köthető renói ingatlan területén, írja az MTI.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Hírdetés

Az előre eltervezettségre utal az is, hogy milliomosnak tartott, szerencsejátékból és ingatlanbefektetésekből meggazdagodó férfi a merénylet előtti napokban 100 ezer dollárt utalt át egy fülöp-szigeteki számlára; élettársa, az ausztrál állampolgár Marilou Danley pedig az utalás idején szintén a Fülöp-szigeteken tartózkodott, bár az nem egyértelmű, hogy a pénzt tényleg neki szánta Paddock, és hogy hozzá is fért- e a számlához. 

Bár a hétfői hírek még arról szóltak, hogy Paddock barátnőjét tisztázták a rendőrök, kedden Joseph Lombardo azt nyilatkozta: a nő ismét a rendőrség érdeklődésének homlokterébe került, mert esetleg mégis köze lehet a történtekhez. „Beszélünk vele” – szögezte le Lombardo. A nyomozók azt remélik, hogy a 62 éves Marilou Danley, aki együtt élt Paddockkal, segíthet az indítékok feltárásában. Az asszony a jelek szerint már elhagyta a szigetországot, nem találják a helyi belügyminisztérium munkatársai sem – egy, a CNN hírtelevíziónak nyilatkozó igazságügyi forrás viszont úgy tudja, hogy a nő kedd éjszaka a Fülöp-szigeteki fővárosból, Manilából visszatért Los Angelesbe és ott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei fogadták.

A hidegvérrel elkövetett gyilkosság okairól ugyanakkor eddig semmit nem lehet tudni: Stephen Paddock jómódú volt, és büntetlen előéletű – élete folyamán egyelten közlekedési kihágását tartották számon – családja és közelebbi ismerősei sem feltételezték róla, hogy ilyesmire lenne képes.

 

http://mno.hu/

A férfi apja, a pszichopatának tartott Patrick Benjamin Paddock ugyan egy időben Amerika legveszélyesebb körözött bűnözőjének számított – aztán 20 évet töltött börtönben fegyveres bankrablás miatt. Stephen Paddockot és testvéreit viszont nem ő, hanem anyjuk nevelte, a Las Vegas-i mészáros alig ismerte apját. Sajtóértesülések szerint Stephen Paddock komolyabb összeget veszített kártyán a tömeggyilkosság előtti napon, de ez nem magyarázza magát a gondosan eltervezett bűntényt, aminek előkészítéséhez is napok kellettek.

Donald Trump amerikai elnök, mielőtt Puerto Ricóba indult a hurrikán károsultjainak meglátogatására, újságíróknak azt mondta: Stephen Paddock „tébolyult” ember volt.

A kongresszusban a politikusok egyperces néma csönddel adóztak az áldozatok emlékének.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »