Tizenegy nap alatt több mint 2300 terroristát segítettek a hurik közé az orosz bombák Szíriában

Az orosz légicsapások szeptember 19. és 29. között 2359 terroristát bombáztak a hurik közé, és további mintegy 2700-at megsebesítettek – büszkélkedik az orosz védelmi miniszter szombati közleményében. Ugyanakkor 16 főtiszt és több mint 400 polgár az egykori Szovjetunió (igen a Russia Today tényleg a Szovjetunióra hivatkozott) területéről szintén a harcok konfliktusa lett.

Az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezetek szenvedték el a legsúlyosabb veszteségeket az utóbbi néhány hónapban. Az orosz erők hatékony beavatkozásának következtében súlyosan meggyengültek" – állítja a minisztérium szombati közleménye.

A minisztérium szerint 11 nap alatt 67 iszlamista csoportokhoz tartozó militáns helyőrséget, 51 fegyverraktárat, 27 tankot, 21 rakétaindítót és közel 200 specializált járművet pusztítottak el.

A légicsapások segítségvel sikeresen visszaverték a felforgatók ellentámadásait Idlibben és Deir ez-Zórban. Szíriában az utóbbi tartományban folytak a legsúlyosabb harcok az elmúlt hónapokban.

"Az orosz légierő segítésével a szíriai hadsereg jelenleg fejezi be a egy nagy Iszlám Állam-sereg bekerítését és megsemmisítését, amely mintegy 1500 harcosból áll, és Irakból támadja Deir ez-Zór keleti részét".

Hírdetés

Szeptember 30. a második évfordulója volt az oroszok Asszad melletti katonai beavatkozásának. Moszkva szerint a kormányerők már újra az uralmuk alá vették az ország területének 87 százalékát.

Eközben Homszban sikeresen támadott az IÁ

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet visszafoglalt egy várost a szíriai Homsz tartományban – írta a kormánypárti al-Vatan című lap szombat este.

El-Karjatein település ismételt elfoglalása része az IÁ által a szíriai sivatagban indított nagyszabású ellentámadásnak. A szíriai kormányerők ugyanakkor újra ostrom alá vették a várost – számolt be az al-Vatan.

A hadsereg idén áprilisban szabadította fel el-Karjateint.

(Kuruc.info – RT – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »