Tizenegy kárpátaljaitól vonták meg a magyar állampolgárságot

Június 7 és 12-e között összesen tizenegy esetben döntött a köztársasági elnök magyar állampolgárság visszavonásáról – derült ki a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből. A Lázár János által ellenjegyzett határozatokban indoklás – szabály szerint – nem szerepel, csak az érintettek neve, születési adatai. Az állampolgársági törvény alapján csak nagyjából szűkíthető le, miért vonta vissza az államfő az állampolgárságot: „a magyar állampolgárság visszavonható attól a személytől, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg.”

Csak találgatni lehetett, hogy az egyszerű honosítással kapcsolatos visszaélésről van-e szó. Az Index legutóbb februárban írt arról, hogy a magyar rendszer kínálta kiskapuk révén ukrajnai csalók ezrével – de inkább tízezrével jutnak hamis magyar személyazonossághoz.
Az állampolgárságuktól most megfosztottak egytől egyig ungvári vagy munkácsi születésűek. A nevek alapján egy 24, egy 36 és egy 47 éves férfin kívül egy öt- és egy háromtagú tagú család tagjairól van szó a határozatokban.

Hírdetés

A KárpátHír utánakeresett a Magyar Közlönyben, hogy pontosan kikről is van szó, íme, a neveik:
Pjánkov Igor, Popovics-Pjánková Nelyá, Pjánkov Artúr, Pjánkov Sztanyiszláv, Pjánkov Valér, Szirotinszka Alla, Szirotinszkij Vitálij, Szirotinszka Viktória, Ignatovics Viktor, Roszul Sándor, Derkács József.

ittHON.ma


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »