Tízből négy hely üresen maradt (Kinevezték az új iskolaigazgatókat)

Tízből négy hely  üresen maradt (Kinevezték  az  új  iskolaigazgatókat)

A száztizenhét háromszéki igazgatói és aligazgatói tisztségből csupán hatvankilencet töltenek be a nemrég tartott versenyvizsga eredményeként, negyvennyolc vezetői állásra a megyei tanfelügyelőség nevesít megbízott igazgatókat. A 2022. január 17-től érvényes kinevezéseket tegnap kapták meg a sikeresen vizsgázók.

Háromszék tizenhét középiskolájából tizennégyben lesz a tanév második felétől négy évre kinevezett igazgató, a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumban, a Berde Áron Szakközépiskolában és a bodzafordulói Nicolae Bălcescu Szakközépiskolában, valamint a Sportiskolában a következő versenyvizsgáig ideiglenes iskolavezetőket bíznak meg a feladattal.

Hírdetés

Az igazgatói tisztségben egyesek folytatják a munkát, de lesznek új iskolavezetők is. A középiskolák kinevezett igazgatói: Sepsiszentgyörgyön Sztakics Éva Judit (Székely Mikó Kollégium), Már István (Mikes Kelemen Elméleti Líceum), Sebestyén-Lázár Enikő (Plugor Sándor Művészeti Líceum), Luminița Ana Costea (Mihai Viteazul Főgimnázium), Szőcs Levente (Puskás Tivadar Szakközépiskola), Liliana Constantinescu (Constantin Brăncuși Szakközépiskola); Kézdivásárhelyen Bejan András (Nagy Mózes Elméleti Líceum), Deák Magdolna (Bod Péter Tanítóképző), Farkas Ferenc (Református Kollégium), Finna István (Gábor Áron Szakközépiskola), Herman Constantinescu (Apor Péter Szakközépiskola); Kovásznán Becsek Éva (Kőrösi Csoma Sándor Líceum), Baróton Derzsi-Ráduly Kázmér (Baróti Szabó Dávid Líceum), Bodzafordulón Maria Bularca (Mircea Eliade Elméleti Líceum).

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házát továbbra is Kerekes Jenő vezeti, négy önálló óvodában és huszonegy általános iskolában megbízott igazgató vezeti az egységeket a második félévtől. A megyei tanfelügyelőség által közzétett eredménylista alapján a meghirdetett hetvenkilenc igazgatói tisztségből ötvenet, a harmincnyolc aligazgatói állásból tizenkilencet foglalnak el a nyertes pá­lyázók.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »