Tíz otthon szépült meg a Győri Egyházmegyei Karitász segítségével

Tíz otthon szépült meg a Győri Egyházmegyei Karitász segítségével

A Győri Egyházmegyei Karitász a tavalyi évben már második alkalommal vett részt a Katolikus Karitász öngondoskodást elősegítő Szép Otthon-programjában, melynek lényege, hogy néhány, komoly nehézségekkel élő családot lépcsőzetes segítéssel arra ösztönözzenek, hogy önerőből javítsanak lakhatási helyzetükön. Az alábbiakban a szervezet közleményét olvashatják.

Mivel a program fontos alkotóeleme a rászoruló család és a karitász illetékes munkatársa közötti folyamatos konzultáció, a koronavírus-járvány e program megvalósítását is megnehezítette. A tíz család története közül egyet mutatunk be alább.

Az egyházmegyénk egyik kisvárosában élő édesanya egyedül neveli három gyermekét, ám rendszeres jövedelméből nem tudta megoldani a korábban javíthatatlanná vált kémény okozta fűtési nehézségeket.

Hírdetés

A gyermekek a program részét képező ház körüli rendrakásból és gondozásból is kivették a részüket. Külön kiemelendő, hogy a család a program során összefogott, illetve felelősségteljes, önálló magatartásról tett tanúbizonyságot, ami egyben a segítő kezdeményezés valódi sikere is.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »