Tíz éve működik és több mint 50 milliós követőtábora van a pápai Twitter-fióknak

Tíz éve működik és több mint 50 milliós követőtábora van a pápai Twitter-fióknak

XVI. Benedek pápa a 2012. december 3-án létesített @Pontifex fiókból december 12-én, délelőtt fél 12-kor küldte első tweetjét és adta először áldását. A @Pontifex ma már az egyik legnépszerűbb Twitter-fiók világszerte: 53,5 millió követője van.

„Kedves barátaim, örülök, hogy kapcsolatba léphetek veletek a Twitteren keresztül. Köszönöm nagylelkű válaszotokat. Szívből jövő áldásomat adom rátok” – írta első bejegyzésében XVI. Benedek pápa.

Az 53,5 millió követő a Vatican News által működtetett, 9 különböző nyelven elérhető (angol, spanyol, francia, portugál, német, olasz, lengyel, arab és latin) csatorna között oszlik meg. Ezek közül az angol és a spanyol fióknak közel 19 millió követője van, az olasznak és a portugálnak pedig több mint 5 millió. Csak januártól 800 ezer felhasználó belépésével nőtt a követések száma. A legjelentősebb növekedés a spanyol, a portugál és az olasz nyelven elérhető oldalakon volt tapasztalható.

2022-ben Ferenc pápának az ukrajnai háború befejezésére szólító tweetjei váltották ki a legtöbb interakciót, ahogyan a konfliktusok és egyéb csapások által sújtott közösségeknek szóló üzenetek is rendkívül olvasottak. Ezekben a pápa rendszerint arra kéri követőit, hogy csatlakozzanak hozzá az imában.

Hírdetés

Szintén nagyon népszerűek voltak az elmúlt két évben a világjárvánnyal kapcsolatos üzenetek. A Szentatya szavát a nehéz időkben nagyra értékelik a Twitteren. (2020-ban a világjárvány miatt is rendkívüli adatok születtek: ebben az időszakban a @Pontifex tweetjeit összesen 27 milliárd alkalommal nézték meg.)

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »