Tíz ember haláláért Illés Zoltán felelõs!

Tíz ember haláláért Illés Zoltán felelõs!

Illés Zoltán felelőssége nem kérdőjelezhető meg! Tíz ember haláláért Illés Zoltán felelős!

Illés Zoltán felelőssége a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap kiömlésében nem vitatható, állítják a reális zöldek.

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2010 nyarán ellenőrizte a 10. számú kazetta technológia állapotát, amely kazetta északi falán történt gátszakadás okozta a tragédiát.

Illés Zoltán szerint a kazetta fala szilárdságának az ellenőrzése nem feladata a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek, az ajkai jegyző hatáskörébe tartozik.
Illés Zoltán elhallgatja, hogy a vörösiszap feletti víz lúgosságának értéke, annak méréssel történő megállapítása viszont igen.

Hírdetés

A kormányváltás után Illés Zoltán a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség élére munka tapasztalatok, mérési tapasztalatok nélküli mozgalmár társát, Zay Andreát nevezete ki. Zay Andreának nemhogy ellenőrzési, de még csak üzemeltetési tapasztalatai sincsenek. Egyetlen érdeme, hogy Illés Zoltán hold udvarához való tartózása, ahhoz a holdudvarhoz való tartozása, amely működésével hozzájárult a vízügy lefejezéséhez.

Zay Andreának tisztában kellett volna lennie, hogy a vörösiszapot borító víz lúgosságának
méréssel történő megállapítása a helyszíni ellenőrzés során meg kell történnie és annak pH értéke nem haladhatja meg a tizenkettőt.

A vörösiszapot borító víz lúgosságának méréssel történő ellenőrzésére 2010.év nyarán nem került sor. Ez súlyos mulasztás. A mulasztás tíz ember halához járult hozzá!

A mulasztás Zay Andrea igazgatót terheli, és a Zay Andreát a Felügyelőség élére helyező Illés Zoltánt.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »