Titokban kórházba kellett vinni a Forma–1-es pilótát

Titokban kórházba kellett vinni a Forma–1-es pilótát

A gondot az úgynevezett delfinezés okozta.

Pierre Gasly szervezete nem bírta az idei autók extrém erőhatásait, szezon közben kórházba kellett mennie a delfinezés miatt – írja a vezess.hu.

A 2022-es Forma-1-es szezon első felében a delfinezés volt az egyik legtöbbet hangoztatott szó a sportágban. Futamok terén a jelenséget az Azerbajdzsáni Nagydíjon láthattuk kicsúcsosodni, ahol a pálya harmadát kitevő hosszú egyenesben többen is szenvedtek a probléma miatt – emlékezetes volt, hogy a futam után Lewis Hamilton alig tudott kiszállni Mercedeséből.

Hírdetés

Utólag Pierre Gasly is bevallotta, ő is megszenvedett a pattogás miatt.

„Baku volt a legrosszabb. Számomra nem csak pusztán a szimpla delfinezés volt: az autónkat extrém alacsonyra kell állítani, hogy versenyképesek legyünk, de azon a pályán rengeteg a bukkanó. Nagyon kemény volt ez a hátamnak, a hétvége után egy MRI-re el kellett mennem, hogy ellenőrizzük, minden rendben van-e a csigolyáimmal” – mesélte az AlphaTauri versenyzője.

“Esetünkben ez egyértelműen a pályához volt köthető” – utalt a bakui úthibákra a francia, aki mindezek ellenére itt érte el szezonbeli legjobb eredményét és ötödik lett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »