Titkos német–török paktumot leplezett le Orbán?

Titkos német–török paktumot leplezett le Orbán?

Bevándorlóknak az unió területére szállításáról szóló német–török titkos paktumról beszélt Orbán Viktor a Fidesz–KDNP-frakciószövetség lillafüredi ülését megnyitó beszédében szerdán a Magyar Idők értesülései szerint.

„A titkos megállapodás lényege az, hogy négy-ötszázezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nemcsak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között” – olvasható a napilap honlapján csütörtökön megjelent cikkben.

Hírdetés

Az írás szerint a kormányfő-pártelnök a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a török–német paktum elhárítását nevezte, és arról is beszélt a kormánypárti képviselőknek, hogy meggyőződése szerint még ennek a titkos megállapodásnak az esetleges végrehajtása sem állítaná meg a példátlan méretű migránsáradatot, így az egész „ostrom” még évekig sújtja Európát.

A miniszterelnök úgy tudja, hogy a paktumot már megkötötték, de egyelőre nem merik nyilvánosságra hozni. Orbán Viktor arról tájékoztatta a kormánypárti képviselőket, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, Törökország pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ezt kikényszerítse – írta a Magyar Idők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »