Titkos jelentés: Ausztriába félmillió migráns érkezhet (KZ); Reinfeldt: Svédország a migránsoké (tv4); Farrakhan Trumpot támogatja, mert nem bótolt le a zsidókkal (JP), stb.

Titkos jelentés: Ausztriába félmillió migráns érkezhet (KZ); Reinfeldt: Svédország a migránsoké (tv4); Farrakhan Trumpot támogatja, mert nem bótolt le a zsidókkal (JP), stb.

KLEINE ZEITUNG

Az osztrák katonai hírszerzési az osztrák államnak készített titkos elemzésében 2016-ra katasztrofális állapotoktól tart: Ausztria pufferállammá válik, amelybe nyárig egy félmillió menekült is érkezhet és ott rekedhet, ezért az országnak zárva kell tartania határait. Ausztria nem hisz a törökökkel történő együttműködésben, áll a lap birtokába került hírszerzői jelentésben, amely szerint ha az uniós külső határoknál nem következik be változás, akkor minden bizonnyal megismétlődik a tavalyi migrációs forgatókönyv, amikor több mint egy millió menekült érkezett Európába. Közülük 850 ezren Törökországon át, 153 ezren pedig Észak-Afrikából érkeztek.

 

SPEISA

Fredrik Reinfeldt korábbi svéd miniszterelnök a svéd TV4-nek adott interjújában kijelentette, „Mi ez a Svédország? Az az ország, amely azoké, akik négy generáció óta élnek itt vagy akik kitalálták a határokat?”. Hozzátette, a svédek érdektelen etnikai csoport és a migránsok azok, akik az új Svédországot létrehozzák és „amit ők tesznek Svédországban, az lesz Svédország”. Reinfeldt – aki a Mérsékeltek Pártja távozó vezetője – kijelentette, a svéd határok fikció és Svédország a bevándorlók országa, idézi őt az angol nyelvű honlap hozzátéve, hogy szavai egy olyan új választások előtt hangzottak el, amelyek egy szociáldemokrata politikus szerint elsősorban a migrációról szól majd.

 

JUNGE FREIHEIT

Az olaszországi Verona város megtiltotta, hogy a belvárosban újabb Döner-kebab boltokat nyissanak, illetve építsenek. Flavio Tosi polgármester közölte, a tilalom „nemcsak a városközpont történelmi és építészeti örökségét védi, hanem a veronai terület hagyományát és jellemző kultúráját is”. Firenzében, Luccában és Velencében hasonló jogszabályok bevezetéséről tárgyalnak, jelenti a jobboldali német lap.

 

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a német lapnak adott interjújában azt követelte, hogy Athén ne intse tovább a menekülteket észak felé. Hozzátette, a menekülteknek nincs joguk kiválasztani, mely országba akarnak letelepedni.

 

THE INDEPENDENT

A brit lap szerint a Calais-beli „Dzsungel” táborból elszállított migránsoknak jobb lenne, ha Franciaországban maradnának, mert az ország törvényei védik őket. Igaz, meg kellene tanulniuk egy új nyelvet, de az nem annyira nagy ár, mint hiábavalóan Nagy-Britanniába igyekezni.

 

DER SPIEGEL

A /szilárdan a német kancellárt támogató/ német hetilap angol nyelvű online portálja „Merkel humánus menekültpolitikája kudarcot vallott” címmel közölt véleménycikkében azt írja, Merkel menekültpolitikája visszafelé sült el. A kancellár hazájában és külföldön egyaránt elszigetelődött.

Hírdetés

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Néhány nappal ezelőtt indult meg a NATO haditengerészetének a fellépése a csempészek ellen, írja a német hírportál. Ennek keretében „a megmentett menekülteket is most már visszaküldhetik Törökországba”. Az emberjogi szervezetek ezt bírálják, mint az európai menedékjog kiüresítését.

*             *             *

Mintha nem lenne még elég ellensége Merkelnek: a kancellár most teljes meglepetésre a zöldeket támadja.” A párt ugyanis (a vele kormányzó) szocialistákkal együtt, jelentette ki Merkel Freiburgban a CDU rendezvényén, hónapokon át akadályozták, hogy a balkáni államokat biztonságos országoknak nyilvánítsák. Ezért Németországnak az onnan érkező menekülteket be kell fogadnia. A két párt, folytatta a kancellár, azt is megakadályozta, hogy a három észak-afrikai országot, Algériát, Marokkót és Tunéziát is biztonságos országnak nyilvánítsa.

 

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

A Trump iránti lelkesedés sok fehér amerikainak a politikai elittel szembeni dühének kifejeződése, kezdődik a vezető német lap kiemelt írása a csodás eredményeket elérő republikánus kampányolóról. A republikánusok a hajukat tépik, és ha Trump diadalmenete folytatódik, akkor ismét csoda történhet: lázadás törhet ki a pártban.

 

FINANCIAL TIMES

60 republikánus külpolitikai szakértő és külpolitikai tisztségviselő írt alá egy levelet, amelyben hevesen támadják a republikánus színekben az elnökjelöltségért kampányoló Donald Trumpot, amiért „alapvetően tisztességtelen” és „alkalmatlan” az elnöki posztra. A brit világlap idézi egyiküket, aki kijelentette: Trump szavait komolyan veszik külföldön és azok „közép-amerikai, európai, kelet-ázsiai és közel-keleti szövetségeseinket felzaklatta”. A Trump elleni fellépést Eliot Cohen, a George W. Bush-kormány volt külügyminiszteri tisztségviselője vezeti.

 

JERUSALEM POST

A „hírhedten antiszemita” amerikai fekete bőrű Louis Farrakhan, az „Iszlám Nemzete” vezetője Donald Trumpot támogatja az elnökjelöltségi kampányban. Chicagóban kijelentette: Trump az egyetlen olyan jelölt, akinek nem kellett a zsidó közösség pénze. „Ha egy olyan ember, aki nemet tud mondani azoknak, akik az amerikai politikát uralják, az azt jelenti, őt sem uralják”. A jeruzsálemi angol nyelvű lap emlékeztet arra, hogy Farrakhan a zsidó népet a „sátán zsinagógájának” nevezi, amiért ők provokálták ki 2001. szeptember 11-ét és az iraki háborút. Farrakhan /tiszteletes/ egyébiránt elmondta, hogy a „sátán zsingagógája” a Jelenések könyve 3.9.-ben olvasható elnevezés.

 

PRAVDA

Az orosz lap angol nyelvű portálján annak főszerkesztője, Inna Novikova azt írja, hogy az amerikaiak számára igen sokba kerülő konfrontációjuk Oroszországgal aláássa az USA globális vezetését. Az USA most jó képet vág ahhoz, hogy a Nyugat Oroszországot vádolja immár a migránsválságért is és azt állítják, Szíriában civileket öl meg. A dolog kulcsa egyszerű: a szíriai Aleppo város az ottani konfliktus kulcsa. Aleppo visszavétele azt jelenti, írja Novikova, „mintha New York városában helyre állítanák a törvények és a rend uralmát”. Ha a város kormánykézre kerül, az Iszlám Állam és az al-Nuszra front jelentősen meggyengül, és Asszad sokkal hatékonyabban tárgyalhat a szíriai konfliktus rendezéséről. Merkel kancellár nagyon nem akarja, hogy Oroszország legyen a szíriai probléma megoldója. A térségben német csapatok vannak, de azok ott semmiféle eredményt nem tudtak felmutatni, csupán növelték az Európába tartó menekültek számát. A menekültek sokkal hamarabb megindultak Európa felé, mielőtt Oroszország megkezdte volna hatékony bombázását a szíriai terroristák állásai ellen.

 

GÖTEBORGS-POSTEN

„Düh a menekülttalálkozó után” címmel a svéd napilap arról írt, hogy egy göteborgi templomban megrendezett menekülttalákozón – ahol a terem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel úgy, hogy igen sokan kinnrekedtek – csak azok kaptak mikrofont, akik pozitívan álltak hozzá a menekültkérdéshez.

 

YNETNEWS

Az angol nyelvű izraeli portál arról ír, hogy az EU 252,5 millió eurót utalt át a Palesztin Hatóságnak a palesztinok mindennapi életének támogatására. Idén ez az első brüsszeli támogatás a PH-nak, és az a megszokott évenkénti támogatás része.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »