Titkos izraeli bázist fedeztek fel Jeruzsálem közelében

Titkos izraeli bázist fedeztek fel Jeruzsálem közelében

Az amerikai Planet Labs nevű, műholdas felvételekkel foglalkozó cég jó minőségű képeket készített egy titkos izraeli bázisról, mely a megszállt Jeruzsálemtől dél-nyugatra található. Az amerikai cég eredetileg az izraeli Dimona atomerőmű bővítéséről készített műholdas felvételeket.

Az izraeli Haaretz híroldal szerint a képek nagyon jó minőségűek lettek. A hely ahol a képek készültek Beit Shemesh, mely az izraeli térképen üres területnek van feltüntetése, míg a légi térképeken zárt, tiltott terület.

Az izraeli híroldal szerint a titkos objektum az izraeli légierő ,,Kanaf 2,, nevű bázisa , ahová három rakéta üteget telepítettek. A bázison található rakéták nukleáris robbanófejjel is felszerelhetők.

A híroldal szerint az új amerikai kormány és az izraeli vezetés közötti konfliktus miatt az izraeliek elrejtik nukleáris arzenáljukat, melyet eddig soha senki nem ellenőrzött és hivatalosan nem is létezik.

Hírdetés

A Dimona atomerőmű bővítésével kapcsolatos viták is akkor merültek fel miután Joe Biden elnök bejelentette, hogy nukleáris megállapodásra törekszik Iránnal. Annak ellenére, hogy azt Benjamin Netanjahu élesen ellenzi.

Műholdas felvételek készültek a Simon Peres Nukleáris Kutató Központról is, mely a Negev sivatagban található, Dimona közelében és vélhetően ez a központja az izraeli hadsereg atom fegyver programjának.

Izrael azonban nem reagált a képekre, ahogyan mindmáig azt is tagadja, hogy atomfegyverei lennének, holott megközelítőleg 200 db nukleáris robbanófejjel rendelkezik a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciája,,.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Days of Palestine)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »