Titkos helyre kerültek a berlini terroristát lelövő rendőrök

Biztonsági okokból titkosított szolgálati helyre helyezték át azt a két olasz rendőrt, aki december 23-án Milánóban feltartóztatta és tűzharcban megölte Anisz Amrit, a berlini kamionos terrortámadás elkövetőjét – jelentette az olasz sajtó vasárnap.

Luca Scata és kollégája, Christian Movio is ismeretlen szolgálati helyszínre került át, Olaszország más részébe.

Mindkét rendőr eddig Milánóban szolgált, az észak-olaszországi város elővárosaként ismert Sesto San Giovanniban. Itt, a helyi vasútállomás előtt tartóztatták fel egy éjszakai rutinellenőrzés során Anisz Amrit, aki tüzet nyitott rájuk. A tunéziai férfi megsebesítette a 36 éves Christian Moviót, a 29 éves Luca Scata viszont lelőtte Amrit.

Hírdetés

Anisz Amri halála után a két rendőr neve és fényképe is azonnal nyilvánossá vált a közösségi oldalakon, ahol hősként ünnepelték őket. Nem sokkal később azonban a hatóságok bezáratták a rajongói oldalakat, és a két rendőrt védelem alá helyezték családtagjaikkal együtt, esetleges bosszútól tartva.

A történtek után mindkét rendőr először szabadságot kapott, majd a milánói rendőrségen irodai munkát végeztek. Most ismeretlen helyre és munkakörbe kerültek át, az olasz sajtó értesülései szerint kiemelt szolgálatra, ami előléptetésnek számít.

Anisz Amri december 19-én egy eltérített lengyel kamionnal a tömegbe hajtott egy berlini karácsonyi vásáron. A terrortámadásban tizenkét ember veszítette életét. Amri holtteste karácsony óta egy milánói halottasházban van, miután tunéziai családja megtagadta eltemetését. Sesto San Giovanni önkormányzata is nemet mondott a terrorista temetési költségeinek vállalására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »