Titkos hangfelvétel egy MSZP-s eligazításról

Titkos hangfelvétel egy MSZP-s eligazításról

Titokban készített hangfelvétel került fel a Youtube-ra, amelyen Velez Árpád – az MSZP pártigazgatója tart felkészítést a párttagoknak – írja az Index. A cikk szerint a rossz minőségű felvételen Velez kritikusan beszél a 2010-ig hatalmon lévő „gyönyörű, és nem akarok senkit megbántani, inkább liberálbal” kormányról, amelyet szerinte „nem lehetett túlzott baloldalisággal vádolni”.

A felvétel valószínűleg vagy az augusztusi, első Bajnai-Mesterházy-megállapodás, vagy a baloldali szövetség januári megkötése előtt készült, mivel Velez említi, hogy „a tárgyalások lezárulnak, de utána már nem tudunk ennél nyitottabbak lenni” – áll az Index cikkében.

Velez kritizálja azt a gyakorlatot, hogy korábban kormányzati pozícióból az MSZP nem volt elég lojális saját tagjaihoz.

Hírdetés

Az elmúlt négy év kudarcai között sorolja fel azt is, hogy „a Fidesszel ellentétben ellenzékből nem sikerült médiát teremteni, nem sikerült közösségi felületeket létrehozni”. Kijelenti, a győzelem után szükség lesz egy „médiabirodalomra” – írja az Index.

Velez abszolút racionálisan beszél egy esetleges kormányváltással járó káderpolitikáról, személyzeti igényekről, és arról, hogyan lehet „a választások után felépíteni egy tábort” – áll az Index cikkében.

A felvételt egy felháborodott párttag küldte el az internetes lapnak.

A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:inforadio.hu
Tovább a cikkre »