Tisztújítást ír ki az Erdélyi Magyar Szövetség az elnök elítélése miatt

Hatvan napon belül tisztújítást ír ki az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) elnöksége, mivel a bíróság által zsarolásért elmarasztalt és a közügyektől eltiltott Mezei János lemond az elnöki tisztségről – jelentette be a távozó elnök és Csomortányi István alelnök a hétfői marosvásárhelyi sajtótájékoztatón.

Az EMSZ vezetői azon meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a Mezei János ügyében hozott pénteki elmarasztaló ítélet része az elmúlt években több "romániai" magyar elöljáró ellen indult "lejáratási kampánynak". "Teljes mértékben meg vagyunk róla győződve, hogy Mezei János ártatlan" – szögezte le Csomortányi István. Rámutatott, hogy a zsarolás vádpontja akkor állná meg a helyét, ha a vádlottnak személyes nyeresége származott volna az ügyből, ami nem történt meg.

Hírdetés

"Jogtalan és illegális a döntés" – értékelt Mezei János is, hozzátéve, hogy ennek ellenére megpróbálja teljesíteni az előírásokat és távozik a párt éléről. Mélységesen megdöbbenti, elbizonytalanítja, "hogy embereket igazságtalanul megvádolhatnak, karriereket keresztbe törhetnek, és egy folyamatot megszakíthatnak" – mondta a párt tavaly novemberi bejegyzésére utalva.

(MTI)

Korábban írtuk: Zsarolásért ítélték el az Erdélyi Magyar Szövetség elnökét – a szervezet szerint a kommunista bábbíróságokon is túltettek a koncepciós eljárásban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »