Tiszteletbeli ásotthalmi lett a francia férfi, aki hatalmas segítséget nyújtott a bevándorlás elleni küzdelemben

Tiszteletbeli ásotthalmi lett a francia férfi, aki hatalmas segítséget nyújtott a bevándorlás elleni küzdelemben

Egy francia alapítvány, az NCI – La France Rebelle elnöke ünnepélyes keretek között, augusztus 20-án kapta meg a tiszteletbeli polgár címet Ásotthalom önkormányzatától. A polgármester, Toroczkai László adta át neki az ezt tanúsító dokumentumot, még pedig azért, mert a Philippe Gibelin vezette szervezet tavaly több, mint egymillió forinttal támogatta a végvári települést, hogy az meg tudja vásárolni a mezőőrség számára szükséges terepjárót. 

A tavalyi esztendőben a gyűjtést azért írta ki Ásotthalom polgármestere, mert a Belügyminisztérium nem nyújtott segítséget a hazai migrációs krízis kellős közepén küzdő település számára. Mint arról akkor beszámoltunk, a többek közt Facebookon tett felhívás végül sikerrel zárult, és több, mint ötmillió forintért sikerült egy megbízható és alkalmas terepjárót vásárolni, ami azóta számos bevetésen volt hasznos társa a bevándorlók elfogásában élen járó mezőőröknek. 
 
Ahogyan az alábbi videóból is kiderül, a négygyermekes francia férfi Európa biztonsága és jövője szempontjából rendkívül hasznosnak és értékesnek tartja azt a munkát, amelyet Ásotthalom önkormányzata és lakossága végez az illegális migráció megfékezése érdekében. 
 


Hírdetés

“Ezáltal mi is egy kicsit hozzájárultunk ennek a településnek, földjeinek, házainak, a magyar kultúrának és magának az orszáőgnak a megvédéséhez”

– fogalmazott Ásotthalom legújabb tiszteletbeli polgára. 
 
Hozzátette ugyanakkor, hogy neki kellene köszönetet mondania az ásotthalmiaknak, akik

“megmutatták, hogyan is kell helytállni Európa külső határainak a védelmében”.

Köszönő beszédében hangsúlyozta, hogy “a mi valódi Európánk” az igazi európaiakról szól, és nem pedig “a sokszor sötét és romboló politikát folytató brüsszeli Európai Unióról, amely a globális érdekeket szolgálja és nem az európai nemzetekét”. 
 
Mint fogalmazott, erőt kaptak ahhoz, hogy folytassák a harcot és küzdjenek az európai szabadságért, több ezer éves kultúránkért. Kiemelte, hogy most együtt sikerült megmutatni az európai népek között létrejövő, kézzel fogható együttműködés eredményességét
 
Philippe Gibelin arról is biztosította a Jobbik alelnöke által vezetett település önkormányzatát, hogy a jövőben is számíthatnak a segítségére. Példaként említette, hogy az európai határvédelem egyik kiváló szimbóluma Kapisztrán János, akinek Ásotthalom önkormányzata szobrot szeretne emelni, és ennek érdekében Franciaországban adománygyűjtésbe is fognak kezdeni. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »