Tisztelet Toroczkai Lászlónak

Tisztelet Toroczkai Lászlónak

Sietve előrebocsátom: nem állok ismeretségben Toroczkai Lászlóval. Én ugyan tudok a létezéséről, de ő az enyémről nem. Mindaz tehát, ami alább következik, egy távoli szemlélő véleménye.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik (mielőtt a mindent elferdítők és mindenből hazugságot kavarók kiderítenék), hogy találkoztam már Toroczkai Lászlóval, kezet is szorítottam vele, sokadmagammal, amikor jó pár évvel ezelőtt egy gárdista bajtársunk temetésén gyűltünk össze.

Toroczkai László Ásotthalom település polgármestere. Úgymond első embere. Ebbéli minőségében szeretném most górcső alá venni mindazt a tevékenységet, amit az utóbbi időben folytat. És szándékosan hagyok ki mindent az alábbi értekezésből, ami a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomra, a Jobbikra, a MIÉP-re vagy bármilyen más szervezetre vonatkozik.

Maradjunk tehát abban, hogy Toroczkai Lászlót mint Ásotthalom település megválasztott és újraválasztott vezetőjét tekintjük.

Valaha – úgy huszonöt évvel ezelőtt – azt merészeltük elképzelni, mi, pór bugris magyarok, hogy a tanácsi rendszer után azért jön az önkormányzati felállás, hogy innentől kezdve majd olyan embereket választhatunk magunk fölé, akik a mi érdekeinket képviselik. A városuk-falujuk jólétét tartják szem előtt, egyek lesznek közülünk, s az élet oly boldog lesz akár városon, akár falun, hogy olyat a történelem még nem látott.

Mindannyiunk keserves csalódásáról nem értekeznék e helyütt. Akik átélték az elmúlt évtizedeket, azok tudják, hogy álmainkban ki integetett vissza a középső ujjával.

Toroczkai László azt a rendszert képviseli, amelyet valaha elképzeltünk. Amelyet normálisnak tartunk. Kézenfekvőnek és követendőnek. Ahol a vezető felelősséget érez az egész közösségért. Ahol a vezető szó szerint azokat képviseli, akik őt megválasztották. Ahol a vezető nem a saját pecsenyéjét sütögeti, nem könnyű pénzkereseti forrásként tekint a hivatalára, hanem teszi a dolgát, és pontosan azt teszi, amiért megválasztották.

Hogy milyen az a polgármester, aki nem a hivatalába bevackolva magát tengeti unalmas mindennapjait, hanem nap mint nap a terepen küzd és tevékenykedik az övéiért, azt a technika mai fejlettségének köszönhetően ma már bárki nyomon követheti. Lehetnek akár szimpatikusak, akár ellenszenvesek a megnyilvánulásai, ki-ki maga dönthet, az elé tárt dokumentumok, filmfelvételek, fotók, leírások függvényében.

Még egyszer hangsúlyozom, számomra jelen helyzetben tökéletesen lényegtelen, hogy Toroczkai László törekvéseit mely pártok támogatják, melyek rosszallják és melyek akadályozzák. Mert az a helyzet, amiben most élünk, nem pártpreferenciák alapján tesz különbséget köztünk. Köztünk, magyar emberek, magyar állampolgárok közt. Merthogy amiben most élünk, az egész egyszerűen háború. Még akkor is, ha eddig ismeretlen fegyverekkel vívják ellenünk. Még akkor is, ha a lakosság jelentős része egyelőre nem akarja és nem is képes felismerni, hogy hadat viselnek ellene. A kultúrája, az életvitele, a szociális biztonsága és – ha nem vigyázunk – hovatovább a léte ellen.

Toroczkai László, mint a szerbiai határ közvetlen közelében fekvő Ásotthalom település polgármestere, régóta vív gyakorlatilag egyszemélyes harcot a mai Magyarországot leginkább fenyegető veszély ellen. Ez a kijelentés persze olyan értelemben vitatható, hogy neki is vannak mezőőrei, követői, önkéntesei – ám ha mondjuk a közeli Szeged polgármesterét, apparátusát, közállapotait tekintjük, akkor letagadhatatlan a kontraszt.

Ha valaki elsőkézből akar értesülni arról, hogy mi történik a határon, az Toroczkai László közösségi oldalát követi. Ha valaki tudni akarja, hogyan is áll a kerítésépítés ügye, az Toroczkai László közösségi oldalát követi. Ha valaki olyan információkról szeretne értesülni, amiket a köztévé vagy bármilyen egyéb médium soha nem fog közölni, az Toroczkai László közösségi oldalát követi.

Ha valaki tudni szeretné, milyennek kellene lennie ma, Magyarországon egy hatalmas többséggel megválasztott közösségi vezetőnek, az Toroczkai László közösségi oldalát követi.

Tisztelet Toroczkai Lászlónak!

Szebb Jenő
szebbjovo.hu


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »