„Tisztelet a háborúban elesett hősöknek” – megindító rövidfilm Japánból

„Tisztelet a háborúban elesett hősöknek” – megindító rövidfilm Japánból

Emlékezz arra, ki vagy! Ez az a figyelmeztetés, melyre a megindító japán rövidfilm fel akarja hívni a figyelmet. A rendező elmondása szerint célja a büszkeség felébresztése volt a Japánért háborúban elesett hősök iránt.

A hősök szellemének hangja

Hírdetés

A videó címe Projekt Eirei tiszteletére (英霊顕彰プロジェクト). Japán nyelven az Eirei (英霊) a háborúban elesettek szelleme. A kisfilm a modern Japánban játszódik, ahol egy második világháborús katona jelenik meg. Egyenruhájában szellemként járja a város utcáit, zavarodott és megpróbálja megszólítani az embereket, de a korcsolyázó fiatalok között, akik lehajtott fejjel járnak és fülhallgatóval a fülükben lövik a szelfiket, senki sem látja, senki sem veszi észre a jelenlétét.

Japán nem felejt

A katona csalódottan megy vissza a Kumamoto-i Gokoku szentélybe, melyet az elesett katonák szellemének szenteltek. Itt a katona találkozik borús arcú katonatársaival, de megérkezik egy fiatal japán pár, akik elhozták a kislányukat a kegyhelyre. A kislány végignézi a Felkelő Nap Birodalmáért harcoló és meghalt hősök fotóit, majd a szentély kijáratánál ő az egyetlen, aki látja az elesett katonák szellemét. Rájuk mosolyog integetve, mire a katonák derűsen visszaköszönnek neki. Majd a rövidfilm ezzel a figyelmeztetéssel végződik: „Ne hagyd, hogy a történelem elhalványuljon.” Csodálatos.

(Szent Korona Rádió)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »