Tisztázzuk, ki a cigány?

Tisztázzuk, ki a cigány?

A történelem kezdődhet úgy, mint egy mese. Egyszer volt hol nem volt, a cigányok elkezdtek vándorolni Indiából.  Csak ez nem releváns. A cigányoknak annyi köze van Indiához, mint a magyaroknak a finnugor eredethez.
Tény, hogy valameddig éltek Indiában, de a valódi eredet történet a Vörös tengeren való átkelésnél kezdődött.
Ezt bővebben nem fejtegetem, el fog jönni az az idő, és az az ember, aki ezt jól megmondja.

India. Itt ragadtunk le.
Egy törzs gondolt egyet, és útnak indult. Előtte gyártott egy jó kis ideológiát. Az ideológia elemei: nekünk nincs hazánk, mi kivetettek vagyunk, nekünk adjatok, mert mi szegények vagyunk, és nekünk minden jár.
Ha nem adtok, elvesszük, mert nekünk az jár, hát nem értitek gádzsók? Jáár!
Himnuszunk szerint is nem loptunk mi csak egy szeget, azt is Jézus keresztjéből. Sajnáljatok minket, hisz ha nem teszitek, mi megbélyegzünk titeket és kirekesztő, náci, fajgyűlölők lesztek a világ előtt egy szempillantás alatt.
Ha nem adtok, ez vár rátok gádzsók.  Ezek az ideológia alapjai nagyvonalakban.

Vándorolnak, vándorolnak, szabad emberek. Országokon vándorolnak át, ha nem adnak, elveszik. Társadalmakon vándorolnak át. Akinek tetszik az ideológia, csatlakozhat. Bárki. Mindegy, hogy melyik ország , melyik nemzetének peremén élő , lecsúszott, kirekesztettnek érző egyénről van szó, csatlakozhat a karavánhoz. S
Szigorú szabályok vannak a falkában, hisz alkottak egy Romani Kris nevű törvényt (csak megjegyzem, hogy a Saria ugyan ez), aki nem tartja be, kíméletlenül alkalmazzák és kivetik maguk közül.

Hírdetés

Megérkeznek a Balkánra. Látják, hogy ez jó. Feljebb jönnek a Kárpát-medencébe, látják, hogy ez még jobb.

Vallásuk nincs… még szerencse! Innen-onnan átvett szokások, imádatok, babonák keverednek egy Mária kultusszal, ami már itt tetszett meg nekik. Istenhitük nincs a mai napig. Félnek Istentől és nem félik Istent. Az óhéber szokáselemek keverednek a babonákkal és a keresztény elemekkel. Indiai elemeket egy közösségben sem véltem felfedezni. Mert ugye ma, Magyarországon egységes cigányságról nem beszélhetünk, többfélék vagyunk, de erről máskor bővebben szeretnék írni.

Mi adja egy nemzet identitását? Mitől cigány egy cigány ma 2018-ban?
Kimondom ezt a szót: cigány.
A legutóbbi kegyetlen borász gyilkosság jut eszébe mindenkinek, a sólyi gyerekgyilkos, a kisbaba bedrogoztatása, a pesti villamosokon való randalírozás, a Hős utca, a miskolci Számozott utcák, a munkakerülés, a nyomor, a Kékfényben szereplők 90%.
A tovább gondolkodóknak még eszébe jut a cigányokról a szavazat, a Farkas Flóriánba talicskázott integrációs pénzek, a liberális jogvédők, az Opre Roma, a megmondó emberek haszonleső gittegylete (ide sorolom a híres cserdi csodabuzit, és a CEU-n kitanult elforgácsolt Soros-bérencet), az uzsora, a drog, Győzike show,stb, stb.
Ma a cigány szó ezt jelenti. Nem egy népet, identitást, hanem egy romlott, rossz ideológiát.

Ezért én azt mondom, nyugodtan vonjunk párhuzamot a migráns és a cigányság között, mert ugyan azon ideológia elvén működik mindkettő. Egyik évszázadok óta, a másik még csak pár éve.
Ahogy a migráns nem egy nép, a cigány sem az. A cigány is a társadalom margóján élő, elszegényedetett, elgettósodott, pendens emberek csoportja, akinek ereje a tömeg és a jól kifundált fentebb említett ideológia.
Jöttek, jönnek most is, és diktálni akarnak. A cigányság a kereszténységünket még nem veszélyezteti, ámbár ez is el fog következni.
A titkos fegyverük a generációról generációra terjedő rossz ideológia örökítése az asszimiláció helyett. És lassan többen lesznek.

Ha megtanítanánk mit jelent magyarnak lenni, hogy kell magyarnak lenni, és európai állampolgárként viselkedni, megelőzhetnénk a tragédiát!
A sok hangzatos és méregdrága integrációs projektek csak éppen a Csodaszarvas legendáját nem tanítják a cigányságnak, nem beszélnek a Marianum Regnumról és a Szent Korona tiszteletéről, arról, hogy mily büszkeség magyarnak lenni, és magyarul beszélni és élni.
Szép a cigány tánc, fodros szoknya, szép barna menyecske, finom a bodag, vagy punya (cigánykenyér – hozzávalók: 500 g finomliszt, 1 csapott evőkanál só, 6 g sütőpor felé, (vagy szódabikarbóna 1 lapos evő kanál), szükség szerint langyos víz (annyi, hogy gyúrható állapotú legyen – a szerk.), de ez nem identitás.
Kevés ez már a cigány identitás elhitetéséhez és erőszakos fenntartásához, írja Stoffán György itt.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »