Tisztátalan meccs, kifakadt a válogatott kapitánya

Tisztátalan meccs, kifakadt a válogatott kapitánya

Az 58 kilogrammban szereplő Sastin Marianna nem tudta felborítani a papírformát és kikapott a japánok háromszoros olimpiai bajnokától, Icso Kaoritól, majd a vigaszágon is kikapott, így nincs meg a kvóta.

A 2013-as világbajnok Sastin egy könnyebb és egy nehezebb győzelemmel került a nyolc közé, ahol minden igyekezete ellenére sem tudott ellenállni a sportág egyik legendájának.

A meccsen a három ötkarikás bajnoki címe mellett eddig kilenc világbajnoki aranyérmet is begyűjtött Icso gyorsan megmutatta, hogy miért ő a legjobb hosszú évek óta, és néhány másodperc után már villámgyorsan kapta el Sastin lábát, aki nem tudta megakadályozni a mögé kerülést (0-2). Ekkor még Icso nem tudta megpörgetni ellenfelét, a menet hajrájához közeledve azonban egy újabb mintaszerű lábfelszedés és mögé kerülés után kétszer is átforgatta a magyart, így a menet végén 8-0-ra vezetett.

A szünet után nem tartott sokáig a meccs, Icso újabb mögé kerülése ugyanis már a technikai tust jelentő 10-0-t jelentette.

A vigaszágon

Sastint a vigaszágon a török Elif Yesilirmak várta, aki az egész mérkőzésen rendkívül tisztátalanul birkózott, folyamatosan tépte-törte a magyar világbajnok haját, arcát, ujjait; amit csak ért, a szőnyegbíró viszont érthetetlen módon mindössze egyszer intette meg a hat perc alatt. Sastin ettől függetlenül nem nagyon tudott vele mit kezdeni, nem jöttek tőle a várva-várt akciók – míg a töröknek kétszer is sikerült mögé kerülnie –, így végül 5:2-es vereséget szenvedett, ami azért különösen fájó, mert ha sikerült volna győznie, meglett volna az olimpiai kvóta, és bronzéremért birkózhatott volna.

Az NSO azt írja, hogy Sastin kiesése után Wöller Ákos, a nők szövetségi kapitánya rendkívül felzaklatottan nyilatkozott: „Én ilyet még nem láttam, hogy egy olyan birkózót, aki hússzor nyúl bele a másik szemébe, harmincszor az arcába, és egyfolytában a hajába kapaszkodik, töri az ujját, lefojt; nem büntetnek semmilyen módon, csupán egyszer megintik. A törököt konkrétan le kellett volna léptetni, erre fel nem történt semmi. Ki kell mondani: itt tart a magyar sportdiplomácia, hogy egy ilyet bármikor meg lehet csinálni egy magyar világbajnok ellen. A sorsolások folyamatosan el vannak csalva – nonszensz az, hogy a világ három legjobb ötvennyolc kilós birkózója egy ágon volt, miközben a másikon olyanok szereztek kvótát, akiket Mariann egész évben röhögve elvert…”

Eredmények:
szabadfogás 65 kg, világbajnok:
Frank Marquez (Olaszország)
2. Ihtyijor Navruzov (Üzbegisztán)
3. Szejedahmad Szejedmahmud Mohammadipahnehkolaei (Irán) és
Szoszlan Ramonov (Oroszország)
Lukács Norbert a selejtezőben kiesett

a döntőben:
Marquez–Navruzov 4-3

nők, 55 kg, világbajnok:
Helen Louise Maroulis (Egyesült Államok)
2. Irina Ologonova (Oroszország)

Hírdetés

3. Tatyjana Kit (Ukrajna) és
Evelina Nikolova (Bulgária)

a döntőben:
Marqulis–Ologonova 11-0 – technikai tus

nők, 58 kg, világbajnok:
Icso Kaori (Japán)
2. Petra Maarit Olli (Finnország)
3. Julija Ratkevics (Azerbajdzsán) és
Elif Jale Yesilirmak (Törökország)
Sastin Marianna a vigaszágon kiesett

a döntőben:
Icso–Olli 10-0 – technikai tus

nők, 63 kg, világbajnok:
Battsetseg Soronzonbold (Mongólia)
2. Kavaj Riszako (Japán)
3. Tajbe Juszejn (Bulgária) és
Julija Osztapcsuk (Ukrajna)
Sleisz Gabriella a vigaszágon kiesett

a döntőben:
Soronzonbold–Kavaj – tus

nők, 75 kg, világbajnok:
Adeline Maria Gray (Egyesült Államok)
2. Csian Csou (Kína)
3. Vaszilisza Marzaljuk (Fehéroroszország) és
Epp Mae (Észtország)
Németh Zsanett a 32 között kiesett

a döntőben:
Gray–Csian 13-2 – technikai tus


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »